Szeged és környéke

2015.10.25. 21:44

Négy tábla is kevés a Szent István téren

Fogadóóra címmel sorozatot indítottunk, hogy pontosabb képet alkothassunk arról, mi történik Szegeden. Ezen a héten a 10-es körzetet, a belvárost és Rókus egy részét jártuk be. Csütörtökön Binszki Józseffel, a körzet önkormányzati képviselőjével beszélgetünk szerkesztőségünkben. Kérdezzen ön is!

Arany T. János

Kérdezzen Binszki Józseftől!

A cikkünkben elhangzott kérdéseket is feltesszük a Szeged 10-es körzet önkormányzati képviselőjének, Binszki Józsefnek. Szerdán 14 óráig várjuk az ön felvetéseit is a Délmagyarország Facebook-oldalán, az [email protected] címen és a Csörög rovat 30/218-1111-es számán. A Fogadóórán készült online interjúnkat csütörtökön élőben követheti a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapszámunkban adjuk közre.

 
– Nagyon rossz az úttest, egyszer már tódozták-fódozták, de semmit nem ért. Ja, és nincs Digi. Amúgy meg tök jó, mert sok kocsma van, és a borfesztiválról gyalog haza tudok jönni – viccelődött egy fiatal anyuka az Osztróvszky utca és a Szent István tér sarkán, amikor arra kértük, beszéljen röviden az utcáról, ahol él.
Komolyra fordítva a szót, a Szent István tér körül lakókból csak úgy dőlt a panasz. Azt mindenki elismerte, hogy a közel egy évtizede felújított víztorony és környéke gyönyörű, akad azonban bőven, aki elcsúfítja.

Tóth Pálné, a közeli Szűcs utca egyik lakója – és sokan mások – a hajléktalanokra panaszkodnak. Évek óta visszatérő ez a probléma, amivel lapunkban is rendszeresen foglakoztunk. – Ha esik az eső, felfekszenek a kispiac pultjaira, amiről aztán másnap az árusok kínálják a portékáikat. Inkább a nyári szünidő alatt volt probléma, hogy a téren gyülekező és italozó fiatalok üvegeket törtek szét – panaszolta a nyugdíjas asszony.
A téren lévő három kocsma egyike, a Sörfaló, leánykori nevén Dreher előtt a teraszon jól összeszokott társaság üldögélt. – Üljön csak le ide, nem kell sokat várni, egy korsó sör nem telik bele, biztos, hogy be fog hajtani valaki a térre – magyarázta egy férfi. És valóban, van olyan sofőr, akit az összesen négy behajtani tilos tábla sem riaszt el, és egészen a Tisza Lajos körútig autózik a Szent István téren át a Csongrádi sugárút felől.

– Az ősszel történt, amikor még meleg volt, hogy a Coop Áruház előtt összement két autó. Azon tanakodtunk itt, a kocsma teraszán, hogy ki volt a hibás. Az, aki behajtott a tilosba, vagy aki nem állt meg a stoptáblánál – folytatták.

A közeli tereken – Lechner, Kálvin, Klapka – és a Stefánián is gyakori a konfliktus a kutyasétáltatók és a nem kutyások között. Utóbbiak érthető okokból azt nehezményezik, hogy nem minden gazda szedi össze jószága végtermékét, illetve hogy póráz nélkül nyargalnak a nagytestű ebek.

A Lengyel utca, amely a Csongrádi sugárutat köti össze a József Attila sugárúttal, nem elég széles. Ha egy autó parkol az egyik oldalon, két kocsi már nem fér el egymás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!