Szeged és környéke

2007.06.06. 16:19

Néha a kutyánk is kikapcsolódásra vágyik

Egy szegedi kutyapanzióban akár wellnesshetet kérhetünk kedvenceinknek, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásunk: mi nyaralunk, ők gazdátlanok. Kinti vagy benti, hűtött vagy fűtött „lakosztályt" kérhetünk számukra, panorámával. Aztán fizetünk.

Kancsár Tímea

– Ha a kutyus tévézéshez szokott, nem probléma. A gazdi kérésére akár rádiót vagy televíziót is berakunk a saját kis szobájába – avat be Szűcs Imre, a szegedi kisállatfarm vezetője hétköznapi életük részleteibe. Az állatpanzióban a vadászgörénytől a madarakig bármilyen állatot elszállásolnak, de kétségtelenül legtöbbször a kutyákat viszik be a gazdik.

Az árakról

A húsz férőhelyes kisállatfarmon napi 1500 forintért vigyáznak az ebekre. Ha egész napos játszóházat és tanítást is kérünk, akkor kétezer forintba kerül a napi program. Ezenkívül még sokféle szolgáltatást vállalnak, ha úgy kívánjuk, akár a Széchenyi térre is kiviszik kedvencünket egy sétára.


– Amikor elkezdődik a nyaralási szezon, az állatokat is el kell helyezni valahol. De akad olyan is, aki minden évszakban rendszeresen idehozza kutyáját, cicáját – amíg dolgozik. Hiszen mi itt nemcsak vigyázunk rá, hanem foglalkozunk is vele. llyenkor a kutyus kikapcsolódik, ez egyfajta wellness számára – tájékoztat a farm vezetője. Előfordul, hogy egy nagyobb műtét után regeneráló kezelés céljából bízzák a kutyust a szakértőkre. Lehetőség van az állatok masszírozására és kozmetikai kezelésére is. A gazdák választhatnak a kennelek között – kinti vagy benti szállást szeretnének-e kedvencüknek. Az egyéni vagy több férőhelyes „lakosztályok" hűtött-fűtött padlózata az otthoni klímára emlékezteti az állatot, az üveges falon át pedig kilátás nyílik a természetre.

Sztori

Kutyaiskola is működik a panzióban – legutóbb egy videoklip forgatására készítettek fel egy német juhászt. A történet szerint a Virág cukrászdában újságot olvasó vendég óvatlanul leteszi a lapot az asztal szélére. A kutya óvatosan megközelíti, szájába veszi – és uccu. Gazdija a Dóm téren várja, hogy megkapja végre az olvasnivalót...

A négyéves West Highland fehér terrier, Zsinór, két hét után is ugyanúgy örül gazdijának, mint a mindennapos találkozásokkor.
– Minden nyáron, amikor hosszabb időre elutazunk, beadjuk Zsinórt a szegedi kutyapanzióba. Kezdetben még megpróbáltuk magunkkal vinni. Jól tűrte a 22 órás görögországi utat, szinte végig aludt, de a nyaralás már kínszenvedés volt, neki is és nekünk is. Az új környezet és a szagok miatt az átlagosnál nyugtalanabbul viselkedett. Kezdetben nehéz a leszakadás, kicsit hasonlít ahhoz, amikor a gyermekünk először nyaral tőlünk távol. Ilyenkor mindig azt tartjuk szem előtt, hogy itt törődnek vele, és sokat játszhat pajtásaival – meséli Illés Krisztina, Zsinór tulajdonosa. – A saját dolgait, etetőtálkáját, kedvenc játékait és a kis szőnyegét mindig bevisszük a panzióba, így a szagok az otthoni környezetet idézik benne. A panziós „nyaralás" után Zsinór sokkal fegyelmezettebb lesz, rendesen sétál, és toleránsabbá válik kutyatársaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!