Szeged és környéke

2014.04.14. 21:32

Nehéz helyzetben: biennáléra zsűriztek

Szeged - Szeged május 17. és július 13. között rendezi meg a XV. Táblakép-festészeti Biennálét – a rangos országos képzőművészeti seregszemlére idén kétszáznál is több művész körülbelül négyszáz pályamunkát küldött be.

Munkatársunktól

Az öttagú zsűri – [namelink name="Kántor Ágnes"], [namelink name="Szurcsik József"] és [namelink name="Fürjesi Csaba"] festőművész, valamint [namelink name="Ibos Éva"] és [namelink name="Nátyi Róbert"] művészettörténész – tegnap bírálta el az alkotásokat a kiállításnak is otthont adó REÖK-ben.

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette
A tárlat kurátora, Nátyi Róbert, a REÖK művészeti tanácsadója elmondta: mintegy 120-140 festményt választanak ki. Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a meghívott alkotók között olyan neves művészek is szerepelnek, mint [namelink name="Aknay János"], [namelink name="Nádler István"] és [namelink name="Keserü Ilona"]. Idén is sok fiatal művész jelentkezett, többek között a Magyar Képzőművészeti Egyetemről és a szegedi rajz tanszékről, ami valószínűleg az internetes regisztráció bevezetésének is köszönhető.

A biennále megnyitóját május 16-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!