Szeged és környéke

2016.10.31. 15:33

Nem a Cserepes ellen jött létre az új régiségpiac

Három hete szombatonként régiségpiacot rendeznek a Rókusi körúti Tesco parkolójában. A Cserepes soron a vezetéssel szemben álló kereskedők érdekképviselője korábban azt mondta, hogy ez is a Cserepes sori piac közelgő bezárásával függ össze. Az új bolhapiac szervezője szerint erről szó sincs, és a legtöbb eladó nem is árult korábban a Cserepesen.

K. G. G.

– Ha valamihez nem nyúl egy évig az ember, az a dolog neki már teljesen felesleges – mondta a szegedi Bánffi Tibor, aki néhány használati tárgyon akart túladni a Rókusi körúti Tesco parkolójában. Három hete tartanak itt bolha- és régiségpiacot. A területet a gyulai Tóth Zoltán bérli az áruházlánctól. Felröppent a hír, hogy a Tesco régiségpiaca a Cserepes sori piac ugyanilyen profilú használtcikk-piaca ellen jött létre, ami a Cserepes piacvezetéssel szemben álló kereskedőinek érdekképviselője szerint a Cserepes sori piac bezárást vetíti előre.


– Ez nagy marhaság – mondta Tóth Zoltán. A férfi már négy éve tart régiségpiacot az áruházlánc békéscsabai parkolójában, ahol száznál több árus gyűlik össze pénteken és szombaton. – Szegeden hetvenöt parkolóhelyet bérlek, ez nem olyan nagy, hogy a Cserepes sor ellenfele lenne. Ráadásul a környéken sok a panel, lakói közül sokan csak a boltba ugranak le, és egyébként sem mennének ki a móravárosi piacra – magyarázta a férfi.

 

Tóth Zoltán. Fotó: Karnok Csaba

Tóth Zoltán. Fotó: Karnok Csaba


Bánffi Tibor sem a Cserepesről pártolt át az üzletparkolóba, még életében nem árult sehol, ki akarta próbálni ezt az életérzést. A mellette számos használati tárgyat kínáló Erzsébet pedig a dorozsmai, kisteleki és mórahalmi vásárokban árul vasárnaponként, így az asszony sem a Cserepes sort váltotta le a Tescóra. Tóth Zoltán szervező megjegyezte, hogy már nyáron el akarták indítani a régiségpiacot, de az önkormányzat eddig nem akart engedélyt adni rá. Ez is azt bizonyítja, hogy a városvezetés nem akarja felszámolni a Cserepes sori piacot.


A Tesco sajtóosztálya lapunkkal azt közölte, hogy több áruházunk parkolóját is használják különböző kitelepülésekre. Debrecenben már több éve régiségvásár, Békéscsabán bolhapiac működik hétvégén, budapesti áruházainknál bababörzét tartanak. – A parkoló ilyen jellegű hasznosítása egyik célkitűzésünk, hiszen a vásárlók nagyon kedvelik ezeket a kitelepüléseket – tudatta a sajtóosztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!