Szeged és környéke

2019.08.13. 17:33

Nem akarta, hogy dolgozzon, közel fél évig zaklatta élettársát a szegedi férfi

A nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását annak a szegedi férfinak, aki majdnem fél éven át hetente többször fenyegette meg életveszélyesen élettársát. Néhány napja az asszony közös gyermekükkel menekült, majd rendőrt hívott.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását annak a szegedi férfinak, aki március óta hetente többször fenyegette meg életveszélyesen élettársát.


A gyanú szerint a férfi 2019 márciusa óta hetente több alkalommal ittas állapotban fenyegetőzött: ha élettársa elmegy dolgozni, bántalmazni fogja. A fenyegetések ellenére a nő munkát vállalt, ami miatt a gyanúsított a nyakánál fogva megrántotta, hogy többé ne merjen visszamenni dolgozni, maradjon otthon. Augusztus 9-én közös gyermekük jelenlétében fenyegette meg a sértettet, hogy végez vele - hogy kijelentésének nyomatékot adjon, egy késsel hadonászott. A sértett és a gyermek az utcára menekült. Miután visszatértek az ingatlanba, a férfi megint bántalmazni kezdte élettársát, mire az értesítette a rendőrséget.

A gyanúsított a rendőri intézkedésnek is ellenállt, a zsebében lévő kést felszólításra sem volt hajlandó átadni.

Az ügyészségi közleményben olvastuk: "személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, élettárs sérelmére elkövetett zaklatás" bűntette miatt indult nyomozás. A járási ügyészség az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.


(leadképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!