Szeged és környéke

2008.02.21. 13:25

Nem ette meg a kutya a telet

Szeged - Tavasz lett. Honnan tudja ezt például, kollégánk, Szív Ernő? Csak a hőmérsékletből, az ég színéből, a felhők lágyabb vonulásából, vagy abból, hogy a nők viselkedése megváltozik, sérülékenyebbek, komolyabbak lesznek, miközben, milyen furcsa, többet is nevetnek?

Munkatársunktól

Tavasz lett. Honnan tudja ezt például, kollégánk, Szív Ernő? Csak a hőmérsékletből, az ég színéből, a felhők lágyabb vonulásából, vagy abból, hogy a nők viselkedése megváltozik, sérülékenyebbek, komolyabbak lesznek, miközben, milyen furcsa, többet is nevetnek? Ő feleli: minden sietni kezd velünk. Siet a fogmosás, a szerelmeskedés, és sajnos siet a tavasz is. Vagy, ahogy másik kollégánk fogalmaz: a kabátból hirtelen kinő a lányok lába?

Fotó: Frank Yvette
Gyanús lehet az is, hogy csukafogási tilalom van. Vagy, hogy metszenek és szemetet szüretelnek a környezetgazdák. A korai tavaszban százan fésülik össze az őszi avart a másfélszáz kilométernyi útról és a kétszázhetven hektárnyi zöld Szegedről.

Jelnek vehetjük a meteorológusok adatait is, miszerint keddig biztosan tavasz lesz. Fagyos hajnalok után hétfőn még csúcsdöntő 16-18 fok is ránk köszönthet. Ha már tavasz van, akkor a langyos napsütésre jön eső is, úgy egy hét múlva. Szív kolléga iszonyatos különbségeket tár fel erre vonatkozólag: eső előtt egy nő ölelése mit sem ér, eső közben keveset, valamennyit, de ha elállt az égi víz, mindent. Ezt szerinte tudni lehet.
A tél azonban – a nagytapasztalatú meteorológus szerint – visszarúg, mert a tél az már csak ilyen. Az előrejelzései a kemény december, a szelíd január és a lágy február után hűvösebb és csapadékos márciust mutatnak a távolban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!