Szeged és környéke

2016.01.16. 19:12

Nem fél a pedagógus, aki csatlakozott a miskolciakhoz

Szeged - Azt követően sem félek, hogy nyomoznak utánam! Miért ne vállalhatnám a véleményemet? Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot? - mondta a delmagyar.hu-nak az a pedagógus, aki csatlakozott a miskolci tanárok kezdeményezéséhez.

Szabó C. Szilárd

- Már az első nap aláírtam a csatlakozást a miskolciak által indított tanitanek.com oldalon, mert változtatni kell a helyzeten - mondta a delmagyar.hu-nak Horváthné Oláh Mária. A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó gyógypedagógus azt írta a tanitanek.com oldalon, hogy „Utazó gyógypedagógusként dolgozom. Sok pedagógussal találkozom, és csak remélni merem, hogy csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, végre felvállalva a véleményüket, ami mindenkinél kivétel nélkül megegyezik a levélben leírtakkal."

- Pénteken reggeltől késő délutánig továbbképzésen voltam, ezért kikapcsoltam a telefonom. Amikor visszakapcsoltam, láttam, hogy többször keresett a közvetlen főnököm. Beszéltem vele, és kiderült, hogy őt meg a KLIK-ből hívták, mert tudni szerették volna - pénteken nem szerepelt a Délmagyarországban a nevem, a honlapot pedig nem nézték -,hogy ki támogatja a miskolciakat a makói intézményből - mondta Horváthné Oláh Mária. Megtudta, kollégáitól is kérdezték, ki írta alá a csatlakozást. - Ráadásul félreértették a pénteki cikk egy mondatát, amiből azt szűrték le, hogy a makói intézményből mások is aláírták, alá merték írni a csatlakozó nyilatkozatot - mesélte a gyógypedagógus, aki lapunknak elmondta, ő névvel, arccal, az intézménye nevével vállalja, hogy támogatja a miskolciak kezdeményezését, mert nem fél. - Azt követően sem félek, hogy nyomoznak utánam! Miért ne vállalhatnám a véleményemet? Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot? - mondta Horváthné Oláh Mária, aki elmondása szerint már korábban sem fogta be a száját, amikor két hónapig nem kapott fizetést a KLIK-től, és nem kapott útiköltségtérítést abban a hónapban, amikor közel kétezer kilométert utazott gyógypedagógusként a Makó környéki településeken.

Elmondása szerint az ő esetéből is látszik, micsoda erő van az összefogásban, és milyen védelmet biztosít, mert aki úgy vállalja a véleményét, hogy nem állnak mellette a munkatársai (nem egy iskola nevelőtestületének tagjaként írta alá a csatlakozást, hanem egyéni támogatóként - a szerk.), az iránt sokkal inkább érdeklődnek fentről.

Visszalépett, mert retteg

Olyan egyéni támogatóról is tudunk, aki először a nevét, iskoláját és a véleményét (kommentjét) is vállalva lépett a nyilvánosság elé, majd miután más fórumon is megjelent a véleménye, megijedt, és előbb csak a véleményét, később az iskoláját is töröltette a tanitanek.com oldalról. A neve szombat este még ott szerepelt az oldalon. Megkérdeztük tőle, miért vetette le a véleményét, majd az iskolája nevét az oldalról, kirúgással fenyegették, megalázták vagy mi történt, de nem válaszolt lapunknak. A tanitanek.com oldaltól Majoros Kadosa kérdésünkre elmondta, naponta két-három kérést kapnak a csatlakozóktól, hogy töröljenek az oldalról ezt vagy azt. – Van, aki csak a kommentjét, vagy csak az iskoláját szeretné töröltetni. A kéréseknek minden esetben eleget teszünk. Általánosságban igaz, hogy a FÉLELEM szó több esetben is szerepelt az elmúlt napokban a nekünk címzett, valamilyen törlést kérő levelekben – mondta Majoros Kadosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!