Szeged és környéke

2013.06.19. 22:56

Nem jön víz az Árpád téri csobogóból

Szeged - Még mindig nem működik a felújított Árpád tér új csobogója. A város a biztosítóval és a kivitelező alvállalkozójával egyeztet.

Munkatársunktól

Még május közepén, a nagy viharban ázott be a felújított Árpád tér új csobogója, amely azóta sem működik. – Nem tudunk milliókat költeni arra, hogy egy-egy vihar után megjavíttassuk. A kivitelező szerint garanciális problémáról van szó. Úgy gondolom, tervezhető lehetett volna a víztömeg. Annak megállapítására, hogy konstrukciós vagy tervezési hiba történt-e, valószínűleg műszaki szakértőt kérünk fel – tájékoztatott [namelink name="Makrai László"], a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

[namelink name="V. Zákányi Ildikó"], a Dugonics és az Árpád tér átépítését tervező Tér és Forma Szeged Építéstervező Kft. vezető tervezője szerint biztosítási eseményről van szó, amelynek a javíttatása lassan alakul.

Az átadás után mintegy másfél hónapig működött az Árpád tér új látványossága. Fotó: Karnok Csaba

Az átadás után mintegy másfél hónapig működött az Árpád tér új látványossága.
Fotó: Karnok Csaba

Összetettnek nevezte a problémát [namelink name="Nagy Ödön"], a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának munkatársa. – A gyártó és a kivitelező folyamatosan vizsgálják a szerkezetet. Többek között az aknafedlap tömítéseit és kamerákkal a csatorna vízelvezető-képességét ellenőrizték. Van olyan alkatrész, ami cserére szorul, külföldről kell megrendelni – magyarázta a szakember. A javítás költségeiről a város mint üzemeltető a biztosítóval és a kivitelező alvállalkozójával egyeztet. – Közel a megoldás. Szeretnénk minél gyorsabban, egy-két héten belül átadni a csobogót – tette hozzá.

A Dugonics és Árpád teret március 28-án adták át. A beruházás egy nagyobb, 2,2 milliárdos városrehabilitációs program része, amelynek első üteme 2010-ben valósult meg. Most 730 millióból a város központi tere újult meg. Mindez 70 százalékos uniós támogatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!