Hallgassa élőben!

Nem mondják fel a 2-es villamosvonal építésének szerződését

A képviselők megszavazták, hogy nem mondják fel a 2-es villamosvonal építésének szerződését, és megszavazták a Biopolisz átdolgozott akciótervét.

A közgyűlésről jelentjük: 15.43 A képviselők megszavazzák, hogy nem mondják fel a 2-es villamosvonal építésének szerződését ,és megszavazzák a Biopolisz átdolgozott akciótervét. Az szmsz szavazásra térnek át, ami “nagyobb koncentrációt igényel mindenki részéről” a polgármester szerint.

Engedett a FIDESZ frakció: lesz 2-es villamos és beadják a városrehabilitációt biztosító pályázatot is. Továbbra sincs aláírt támogatási szerződése a szegedi – többi között a Mars téri piacot is érintő – városrehabilitációs projektnek, az önkormányzatnak ezért több mint félmilliárd forintos tagi kölcsönt kell nyújtania a beruházó Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek. Botka László (MSZP) polgármester a szegedi közgyűlés szerdai ülésén azt mondta, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogellenesen visszatartja az év végére befejeződő 3 milliárd forintos beruházáshoz kapcsolódó 1,9 milliárd forintos támogatást.

A politikus átmeneti kényszerintézkedésnek nevezte az önkormányzati cégnek nyújtandó 502 millió forintos tagi kölcsönt, amelyre azért van szükség, hogy a Szegedi Vásár és Piac Kft. ki tudja fizetni a beruházásban közreműködő alvállalkozókat. A város korábban már ugyanebből az okból 350 millió forintos hitelt nyújtott a cégnek.

Póda Jenő fideszes képviselő a vitában kifejtette, az NFÜ azért tagadta meg a támogatási szerződés aláírását, mert az önkormányzat a projekt előkészítése során több szabálytalanságot is elkövetett. Az ügyel kapcsolatban okirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen nyomozás is indult.

Nagy Sándor, a Szabad Város Egyesület képviselője, korábbi városfejlesztési alpolgármester közölte, a Mars téri ingatlan per- és tehermentes.

Botka László az NFÜ-elnökéhez, Petykó Zoltánhoz írt – és a közgyűlés ülésén is kiosztott – levelében kifejtette, a korábbi piacon dolgozó 150 kereskedő közül tizenegyen indítottak pereket az önkormányzat ellen. Benyújtott kereseteikben azonban soha nem vitatták, hogy a telek, amelyen a beruházás megvalósult, önkormányzati tulajdonban áll. A kereskedők, nem hivatalos tájékoztatásuk szerint, 150 millió fejében állnának el a pereskedéstől – áll a levélben.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Menczer: Brüsszel továbbra is a bevándorlás megszervezésével foglalkozik
Nem közeledett Brüsszel és a magyar kormány álláspontja 2015 óta a bevándorlás ügyében.
Elmosott az eső egy fejlett korai civilizációt
A cseppkövekből rekonstruálni lehet az éghajlati változásokat akár több százezer évre visszamenőleg.
Martha Argerich és Misa Majszkij ad kamaraestet a Zeneakadémián
A művészek a Cziffra György-emlékév keretein belül lépnek fel hazánkban.
Óriási készlethiány és áremelkedés várható az IT szegmensben
A globális chiphiány az autóipar mellett begyűrűzött a számítástechnikai eszközök piacára is.
Karácsony Gergely aláírta a BKV normatív támogatásáról szóló szerződést
Indulhat a kormányzati utalás a BKV felé, a főpolgármester aláírta a szerződést.
Török férfi akart megerőszakolni egy nőt Szegeden
A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinek, aki szerda hajnalban kísérlet meg megerőszakolni egy nőt Szegeden.