Szeged és környéke

2015.01.27. 21:17

Nem tetszik a rendszer a Rogers diákjainak

Szeged - A Wesley sem tetszik már a Rogers diákjainak – úgy érzik, nem azt kapták, mint amit megígértek nekik. A kilencedikesek még nem iratkoztak be, kedden a szülői értekezleten mondták el sérelmeiket.

Timár Kriszta

Nem akar véget érni a Rogers-gimnázium bezárása körüli hercehurca. Mint azt megírtuk, múlt hét végén mentőövet dobott a megszüntetett iskolának a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, amely felajánlotta, hogy tanáraikkal átveszi a két kilencedikes, illetve a tizedikes osztályt. A Rogers-gimiben rajtuk kívül még egy végzős osztály volt, ők azonban addigra már megegyeztek a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Móra Ferenc Felnőttoktatási Gimnáziummal, amely szintén tanáraikkal együtt fogadta be őket.

Hétfő délután azonban, amikor az osztályok és a pedagógusok elmentek a Wesley-be beiratkozni, új helyzet állt elő: a két kilencedikes osztály osztályfőnöke meggondolta magát, és este bejelentette: nem értenek egyet az iskola szemléletével.

A konfliktusok tisztázására tegnap szülői értekezletet hívtak össze. [namelink name="Trócsányi Anikó"], a Wesley igazgatója azzal kezdte, bár három osztály átvételéről van szó, a fenntartó csak kétosztálynyi tanár alkalmazásához járult hozzá. Ez kiütötte a biztosítékot a szülőknél és a diákoknál.

A szülői értekezleten elhangzott, hogy az eddigiek tanulsága szerint a diákok beilleszkedésével is vannak problémák. Egy wesley-s szülő megjegyezte: nem is akarják megismerni az új tanárokat a frissen érkezett tanulók, és bomlasztják a fegyelmet. Az igazgatónő is utalt rá: gond van a szabályok felállításával.

– Olyan szabályokról van szó, amelyek a rendet és a tanulás feltételeit garantálnák – például hogy a diákok nem telefonálhatnak óra közben, nem rágózhatnak, és nem járhatnak ki az épületből kedvük szerint a közeli cukrászdába – mesélte az igazgató.

Az átvett pedagógusok közül is felszólaltak páran. Szerintük a két iskola szemlélete nem különbözik annyira, hogy ne lehetne kompromisszumokat kötni és összecsiszolódni.

A szülői értekezlet tegnap este úgy ért véget, hogy végül nem dőlt el: a kilencedikesek – akik immár három hete nem tanulnak – végül maradnak, vagy más iskolát választanak. Öt napon belül dönteniük kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!