Szeged és környéke

2015.11.05. 19:24

Nem tudja feldolgozni lánya meggyilkolását Anikó

A mai napig nem tudja feldolgozni lánya egy évvel ezelőtti meggyilkolását Deák Anikó. A forráskúti nő unokájával lánya gyilkosának tárgyalására jöttek haza Angliából. A nő reméli, hogy B. Lászlót tényleges életfogytiglanra ítélik.

Kiss Gábor Gergő

– Az első tárgyalás után egy nappal, szeptember 11-én Kevinnel elhagytuk Magyarországot. Nem tudtam tovább álcázni magam. Minden ismerősöm azt mondta: milyen erősnek látszom. De senki sem látta, hogy mi van legbelül – mondta Deák Anikó. 

A forráskúti nő lányát, Vivient egy éve brutális körülmények között gyilkolta meg gyerekkori barátja. Az akkor 22 éves nőt – többször megírtuk – B. László magához csalta, megerőszakolta, fojtogatta, majd végül egy kalapáccsal végzett vele.Vivien egyedül nevelte akkor hároméves kisfiát, Kevint. – A húgom már régen kint él Londonban, még Viviennek ajánlotta fel, hogy költözzön ki hozzá és vigyázzon a két gyerekére – mondta.

–  Mivel nem tudtam tovább itthon maradni, éltem ezzel a lehetőséggel, és kimentem hozzá az unokámmal. Kevint már beírattuk egy óvodába, egyelőre egy évre tervezünk odakint. A nagyfiam Hollandiában dolgozik, a kisebbnek még két éve van hátra ahhoz, hogy szakképzett ápoló legyen. Valószínűleg ő is jönne utánunk Angliába, és ha Kevinnek is tetszik az ottani környezet, végleg kiköltözünk. A forráskúti családi házunkat azonban nem akarom eladni, hiszen édesanyám egész életét a faluban töltötte, és Vivien sírja is itt van. Kilátogattunk hozzá halottak napján, most már Kevint is vittük magunkkal. Tudja, hogy az anyukája meghalt, mégis, mikor megkérdezem tőle, hogy kit szeret legjobban a világon, azt mondja: téged és anyát – mondta Deák Anikó. 
 

Emlékezés. Deák Anikó tegnap elvitte a kis Kevint édesanyja sírjához a forráskúti temetőbe. Fotó: Karnok Csaba



A nőt és két fiát tegnap tanúként hallgatta meg az emberölési ügyben a bíróság, a korábbiakhoz hasonlóan zárt tárgyaláson. – Amikor először meghallottam, hogy zárt tárgyalást rendeltek el a lányom ügyében, felháborodtam. Miért védenek egy gyilkost, miért az újságból kell majd megtudnom, hogy pontosan miért kellett meghalnia a lányomnak? Aztán beszéltem az ügyvédünkkel, aki azt mondta: a tett brutalitása miatt ez így mindenkinek jobb lesz – mesélte Anikó.

A család, ahogy az első tárgyaláson, tegnap is a bíróság folyosóján néhány méterre ült le a rabláncon odavezetett B. Lászlótól. – Tettével teljesen árvává tette a kisgyereket, hiszen az apja már rég lemondott róla. Megkérdezném tőle, hogy mit érzett, amikor meggyilkolta a lányomat, aki biztosan kérlelte, hogy ne ölje meg, mert a gyereke teljesen egyedül marad – mondta a nő. Az elmúlt hónapok gyötrelmesen teltek a családnak. – Nem tudom feldolgozni, hogy a lányomból csak egy köteg irathalom maradt. Hogy a gyámhatóság folyamatosan ellenőriz, megfelelő körülmények között nevelem-e Kevint. Az is felháborít, hogy a gyilkosnak csak személyiségi jogai vannak – magyarázta.

Deák Anikó azt reméli, hogy B. Lászlót tényleges életfogytiglanra ítélik. – Remélem, már jövő kedden lesz ítélet az ügyben. Szerdán utazunk vissza Angliába, szeretném előtte látni az arcát, amikor a legsúlyosabb büntetést mondják ki rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!