Hallgassa élőben!

Nem voltak elég lelkesek, hogy az MSZP jelöltjével kell bálozni - ˝szégyenfalra˝ kerültek a diákok és szüleik

A Tiszta-parti Általános Iskola igazgatója ,,családbarát" estet szervezett az iskolai alapítvánnyal, majd együtt mulatott Joób Márton házigazdával - hajnali 1-ig. Sokaknál kiverte a biztosítékot.

 „Családbarát” bált, vagyis ahogy az iskola hivatalos honlapján beszámoltak, zenés-táncos estet rendezett a Tisza-parti Általános Iskola alapítványa, ahol a gyerekek is ott lehettek. A vendégeket svédasztalos vacsorával várták.

Az est házigazdája egy szülő volt, éppaz MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, Joób Márton, és a bált is a Hit Gyülekezete szegedi főhadiszállásán, a Tölgyeskert Közösségi Központban tartották (Joób Márton fontos tagja a Hit Gyülekezetének) – írja a szegedma.hu.

Amikor kihirdették a diákok között az eseményt, több szülő kiakadt, és kampányrendezvénynek minősítették az estet, többen nem is akartak részt venni rajta. A szegedma.hu információi szerint az igazgatónő, Schaller Györgyi „nyomatékosan közölte azt is, hogy erősen ajánlott a részvétel” a bálon. A tanáriban ki is ragasztott egy névsort, hogy melyik osztályban hány jegyet vettek. A portál úgy tudja, hogy ennek ellenére sok szülő és tanár sem ment el a rendezvényre.

 Egyértelműen próbált nyomást gyakorolni az igazgató, hogy minél többen legyenek, és minél több pénzt fizessenek be. Mi azonban nem akartunk részt venni egy ilyen kampány-bálon. Főleg nem böjti időszakban. Felháborítónak és aljasnak tartom azt a fajta nyomásgyakorlást, amit az igazgató művelt, amikor kiírta, hogy melyik osztály mennyi jegyet vásárolt. Az egy szégyenfal volt, és mi is ott voltunk rajta, mert kevesebben tudtak vagy akartak jegyet venni

– panaszolta a szegedma-hu-nak egy névtelenséget kérő forrás.

A portál megkereste az igazgatónőt, aki rendkívül idegesen reagált. Schaller Györgyi szerint tévedés, hogy Joób Márton lett volna a házigazda és az, hogy így szerepelne a honlapon. A szegedma.hu korábbi képernyőmentésén viszont még szerepel a szocialista politikus neve. A szegedmát jogi lépésekkel fenyegette, majd amikor a listázásról kérdezték, lecsapta a telefont.

A Tisza-parti Álatlános Iskola igazgatóját hiába szembesíteték azzal, hogy még az iskola honlapján (akkor még) megtalálható beszámolójukban is házigazdaként tüntették fel a szocialista politikust, Schaller Györgyi ezt tagadta. Majd délutánra a kollégája által jegyzett szövegből el is tűnt Joób Márton neve!

Íme a cikk megjelenése utáni állapotot:

Kásler: a WHO döntésével nemzetközi szinten is beigazolódott a magyar kormány álláspontja
A WHO jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.
Von der Leyen: az EU elkötelezte magát a 2030-ra kitűzött szociális célok elérése mellett
Felszólította az Egyesült Államokat és más vakcinagyártó országot, hogy az Európai Unióhoz hasonlóan tegyék lehetővé az oltóanyagok kivitelét.
Gólzáporos győzelemmel zárt a Mezőkövesd
Az 55. születésnapját ünneplő Pintér Attila csapata ezt megelőzően hat fordulón át volt nyeretlen az élvonalban.
Zelenszkij a Donyec-medencei helyzetről tárgyalt a Benelux államok külügyminisztereivel
Ukrajna tartja magát a tűzszüneti megállapodáshoz.
Több száz, Ukrajnát érintő hamis profilt törölt a Facebook
Az oldalak független hírkiadványnak tüntették fel magukat és igyekeztek támogatni torzított tartalmaikkal ukrán politikusokat – feltehetően fizetség fejében.
Bakondi: magyar területen mindennapos az embercsempészek elfogása
Sok országban lazítások jönnek, ami kedvez a határsértőknek.