Szeged és környéke

2019.08.30. 20:58

Nemes ügyé volt a főszerep pénteken a SZIN-en - fotók

Pénteken a jótékonyságé volt a főszerep a SZIN-en. Kilátogatott a fesztiválra a Karitáció Alapítvány, amelynek önkéntesei a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika részére gyűjtöttek adományt. 400 forint hozzájárulásért cserébe a bohócdoktorokra jellemző piros orrot osztogattak.

Kozma Rita

Ekkora kínálatból nehéz jól – vagy inkább rosszul dönteni, hiszen bármelyik színpadon lehetett jó előadóra bukkanni. Afelől viszont nincs kétség, hogy csütörtökön az este legfergetegesebb buliját a Dubioza Kolektiv csinálta. Pénteken egyértelműen a jótékonyságé volt a főszerep a SZIN-en. Ezen a napon látogatott ki a fesztiválra a Karitáció Alapítvány, amelynek önkéntesei a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika részére gyűjtöttek adományt. 400 forint hozzájárulásért cserébe a bohócdoktorokra jellemző piros orrot osztogattak.

Nemes ügyé volt a főszerep pénteken a SZIN-en - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István

– Az a célunk, hogy a segítségnyújtás és a jótékonykodás a fiatalok életének a részét képezné – mondta Gere Anikó Mónika, a Karitáció Alapítvány programkoordinátora, aki elmondta, hogy a Nagyszínpad előtt Rúzsa Magdi és Alvaro Soler koncertje között tervezik megtartani az ország legnagyobb piros orr flasmobját is.

– Szeretnénk, ha a fesztivál pénteki napja arról szólna, hogy mindenki piros orrot viselve mutatja az összefogást és segíti a beteg gyermekek gyógyulásának esélyét – nyilatkozta Kolonics Erika, a SZIN főszervezője. A befolyt adomány összegétől függ, hogy milyen eszközt tudnak a Gyermekklinika számára vásárolni, a cél az egymillió forintos bevétel, de ha kevesebb pénz gyűlik össze, akkor is megvan a terv, mit vásárolnak belőle. Az alapítvány azt ígérte, be fognak számolni az akció sikerességéről. Aki pedig támogatná őket, az szombaton is megteheti a fesztivál információs pultjánál.


 

Címkék#Szeged#SZIN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!