Szeged és környéke

2019.08.09. 18:24

Nemesi Pál is gratulált a robotolimpia-győztes gyerekeknek

Pénteken köszöntötte a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Nemesi Pál a nemzetközi robotépítési és -programozási világversenyt Dániában megnyerő SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Robotkutya nevű csapatát.

H. E.

Lapunkban is beszámoltunk róla: a másodikos Manai Delal, Kaszás Tamás, valamint a harmadikos Scurrah Linda alkotta gárda az Open Elementary kategóriában egy német és egy kínai együttest megelőzve állhatott a dobogó legfelső fokára. Mint ismert, a kamara még a májusi regionális megmérettetést megelőzően a megyéből induló csapatok felkészülését segítve Lego-készleteket és szenzorokat vásárolt, majd a továbbjutó gárdákat az utaztatásuk finanszírozásával segítette a júliusi, tatabányai nemzeti döntőn való szereplésben. Ezt követően az Open Elementary kategóriában szereplő szegedi diákok Aarhus-i versenye mögé is odaállt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amelynél 2019 a robotika éve. A gyerekeket, valamint felkészítő tanárukat, a csapat vezetőjét, Özvegy Judit pedagógust fogadta az iparkamara elnöke péntek délelőtt. Nemesi Pál amellett hogy gratulált nekik, hangsúlyozta a digitalizációé a jövő, szerinte a kisdiákok jó eséllyel indulnak ezen a területen.


A gyerekek elnöki elismerést és ajándékot, egy-egy tablet-et kaptak a kamarától. A csapat fiú tagja már nyaral, a lányoktól megtudtuk, most már csak pihenni szeretnének a suli kezdetéig.

A robotika világversenyt megnyerő szegedi diákokat köszöntötte Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Ipakamara elnöke. Fotó: Karnok Csaba

A robotika világversenyt megnyerő szegedi diákokat köszöntötte Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Ipakamara elnöke. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!