Szeged és környéke

2019.08.23. 15:55

Nemesi Pál: Sokkal többen vannak azok Szegeden, akik változást akarnak

Ne arról legyen híres Szeged, hogy ez a baloldal utolsó bástyája. Hanem arról, hogy Szeged lesz Magyarország legerősebb nagyvárosa, ahol biztonságban, nyugalomban, kényelemeben élhetnek majd a szegediek, gyermekeik és unokáik is, győzzenek tehát végre a szegediek - mondta Szeged független polgármesterjelöltje, aki szokatlanul szókimondó interjút adott a Szegedmának. Beszélt Botka Lászlóról; Orbán Viktorról; a szegediek hátán felkapaszkodni akaró ,,idegenlégiósokról" és arról is, miért jó az, hogy ő sikeres és bőven van pénze.

Szegedma: - Augusztus 20-án békét, nyugalmat és fejlődést ígért Szegednek. Most akkor békétlenség, veszekedés és egyhelyben toporgás van a városban?

Nemesi Pál: - Igen, sajnos ezt látom. Bár a város vezetői békéről beszélnek, de valójában szítják a feszültséget a városházi propagandamédián keresztül.

Pocskondiázzák és ellenségnek tekintik mindazokat, akik egy jobb Szegedért akarnak dolgozni, de nem balliberálisok. Politikai, ideológiai hőzöngéssel, és néha hazugsággal kendőzik el a sikertelenségüket, vagy azt a tényt, hogy Szeged egyre inkább lemarad a többi nagyvárostól.

Én változást szeretnék, ezért egy más utat javaslok a szegedieknek, mert ne arról legyen híres Szeged, hogy ez a baloldal utolsó bástyája.

Fotók: Szegedma

Fotók: Szegedma

- Milyen lenne ez a változás?

- Először azzal kezdeném, hogy mi áll a motivációm hátterében. Nekem kijutott a sikerből bőven. Van elég pénzem, még ha nem is vagyok milliárdos.

Nem függök senkitől és semmitől, nem tud senki megvásárolni, és a lobbisták is hiába próbálkoznak nálam. Nincs szükségem pénzre, nincs szükségem hírnévre és vállveregtésre sem. Az én motivációm az, hogy mindazt a jót, mindazt a sikert és eredményt, amit ettől a várostól kaptam, most visszaadjam.

Mert úgy gondolom, hogy ez így tisztességes, hiszen ebben a városban lehettem sikeres. Most azt szeretném, hogy Szeged és a szegediek is sikeresek legyenek, és végre ne a politika győzzön, hanem a szegediek. Október 13-án lehetőségünk lesz erre, 17 év óta most először.

- Ezt miből gondolja? Megmérték?

- Igen, minden közvéleménykutatásunk ezt mutatja. Hosszú idő óta először most van lehetőségünk arra, hogy Szegeden változást érjünk el, mert már nem bíznak Botka Lászlóban úgy a szegediek, mint egykor; nem tudja növelni a támogatottságát.

Sokkal többen vannak azok az emberek Szegeden, akik változást akarnak. Most jött el az ő idejük!

Én rájuk számítok elsősorban október 13-án, de ha bizalmat kapok a szegediektől, akkor az egész város polgármestere leszek, nem csak azoké, akik rám szavaztak.

- Botka László is nagyon akar nyerni, ezért még képes volt az MSZP-t és régi harcostársait is sutba vágni, és inkább „civilként" indul újra a polgármesteri székért.

- Botka László bármire képes lenne, csak hogy megtartsa a hatalmát. Mert ő csak a politikai térben „valaki". Beleszületett az MSZP-be, a politikába, sosem volt civil élete, munkája; így nem is képes másban gondolkodni, talán nem is lenne képes másban helytállni. Azért mondom mindezt, mert

több mint egy évtizede ismerem, sőt, segítettem is neki, de mostanra elfáradt, elvesztette a lendületét. Alibizik, látvány- és látszatintézkedéseket tesz és nem látom már azt a motivációt, amely egykor még megvolt benne.

Látszik, hogy nem képes elengedni a politikát és a hatalmat, mert ez az élete, nem más, csakis ez!

Ez azonban nem tesz jót Szegednek, mert

Botka László és a mögötte álló pártemberek, pártpolitikusok egyre messzebb, egyre távolabb rángatják Szegedet a sikertől, a többi sikeres hazai nagyvárostól. Mert ők Szeged és a szegediek hátán akarnak ismét felkapaszkodni a politikai térképre.

Ők Orbán Viktor ellen akarnak harcolni, nem pedig Szegedért vagy az itt élőkért indulnak csatába. Nekem viszont Szeged az első.

- Szokatlanul kemény mondatok ezek Öntől!

- Inkább azt mondanám, hogy őszinték. Ilyen vagyok, nem köntörfalazok, eddig sem tettem. Természetesen vannak nagyon tisztességes, baloldali képviselők, képviselő-jelöltek, akik valóban szeretnének azért a városrészért dolgozni, ahol élnek, ahol bizalmat kaptak a szegediektől. Nem egy ilyet ismerek.

Ám a mostani baloldali jelöltek többsége nem ilyen, többen közülük nem is szegediek,

csak ugródeszkának akarják használni Szegedet, hiszen eddig is ezt tették. A médiában, a Facebookon, közönség előtt, tapsért és hírnévért szidták Orbán Viktort és a Fideszt. Szerintem nem erről kellene, hogy szóljon a városvezetés és Szeged következő öt éve.

Békét, nyugalmat, fejlődést, tisztes gyarapodást ígérek minden szegedi számára, óbégatás és asztalcsapkodás nélkül.

- Jobban védi Orbán Viktort, mint a leghangosabb fideszes. Ennyire kedveli a miniszterelnököt?

- Nézze, én gazdasági szakember vagyok, ezért meglehetősen ragaszkodom a számokhoz és a tényekhez, és kevésbé hatnak rám az érzelmek, legalábbis az üzleti döntéseimben. Tisztelem és elismerem Orbán Viktort, mert tény, hogy ma Magyarország gazdasága európai viszonylatban is kimagasló teljesítményt mutat, és ezt Angela Merkel is megjegyezte a napokban. Tény, hogy nem egy és nem két magyar nagyvárosban egyszerre több gyár is épül; sok ezer milliárd forintos nagyságrendben jelentek meg a befektetők; lendületet kapott az ipar; tízezerszámra lettek új munkahelyek.

Ezekből viszont kimaradt Szeged, mert vitatkozott, ágált, ellenkezett és a városvezetők politizáltak

ahelyett, hogy kezet nyújtottak volna.

Úgy hiszem, Orbán Viktor mindenben a szegediek partnere lesz, mert olyan gazdasági programot állítottunk össze, amely hasznára válik a városnak, az itt élőknek, de az ország stratégiájába is beleillik. Szeged tehát nem arról lesz híres, hogy ez a baloldal utolsó bástyája, hanem arról, hogy

Szeged lesz Magyarország legerősebb nagyvárosa, ahol biztonságban, nyugalomban, kényelemeben élhetnek majd a szegediek, gyermekeik és unokáik is.

Természetesen az ország is számíthat a szegediekre, mert helyt fogunk állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!