Szeged és környéke

2009.04.01. 20:17

nemEZ: a kurva meg a jámborság

Szeged, Sepsiszentgyörgy – Két éve alakult meg a népzenéz jazz-rockkal ötvöző nemEZ zenekar. Az együttest egyre több helyre hívják, mégis szükségük lenne egy tapasztalt menedzserre.

Delmagyar.hu

- Népdalokat dolgozunk fel, cenzúrázatlanul. Így a repertoárunkban egyaránt van pajzán, vicces vagy nagyon is komoly dal. A zenében pedig a folklórt ötvözzük a jazz-rockkal – kezdték a bemutatkozást a nemEZ együttes tagjai. A tréfás srácokból álló zenekar fele Szegeden, a másik fele pedig Sepsiszentgyörgyön lakik. Próbálni hol itt, hol ott szoktak. A társaságból hárman zenetanárok, Kátai Jócó hangszerekkel kereskedik, felesége Judit pedig magyar-angol szakos tanár. Az együttes április 14-én lesz két éves.

– Nehéz lenne példaképet megnevezni, mert minden jó zenét szeretünk, legyen az népzene vagy rock – mondta Orbán Ferenc, aki hegedűn és gitáron játszik.

var so = new

SWFObject("http://csp.picsearch.com/players/mediaplayer.swf?customimage=http%3A//csp.picsearch.com/img/i/3/e/8/thumb_i3e8-Ao95VmJQaEZfyWRxw/3.jpg&playlist=http%3A//csp.picsearch.com/playlist%3Fauth%3DgCpYklyNx1G6RS7xfMLO7euOKxZB-Ozj_iPFB7cHUIgdwAdVZ1mdosYmOvh4zyTbddbecjZ36FglVWuZlMCgtYj1FESQs1xdlnBSW2VwIEyYtnHboKrNd92lafVW1zKS6ArlhDRux7oGdmQCv9mxemaDoJtq-S4uRe73FRSbw3IwjSHRKKu-End7yKRN8sS0R9L7Y2ESl1lmuTCEXoEv_KlBSwgg5zw-&fullscreenpage=fullscreen%3Fpermaid%3Di3e8-Ao95VmJQaEZfyWRxw&fsreturnpage=main%3Frequest%3Dframe%26permaid%3Di3e8-Ao95VmJQaEZfyWRxw&repeat=list&allowfullscreen=true&", "mediaplayer", "340", "292", "8", "#FFFFFF");

so.addParam("wmode", "transparent");

so.addParam("quality", "high");

so.addParam("width", "340");

so.addParam("height", "292");

so.addParam("allowScriptAccess", "always");

so.addParam("allowFullScreen", "true");

so.write("i3e8-Ao95VmJQaEZfyWRxw");

// ]]>

Egy pajzán dal
– Arra vagyunk büszkék, hogy hangzásban senkire sem hasonlítunk – fejelte meg Kerezsi Csongor, aki hozzátette: székely, cigány, magyar vagy moldvai dalokat egyaránt feldolgoznak. A nemEZ zenekarnak tavaly jelent meg az első albuma Ötösfogat címen.

Balról jobbra: Orbán Ferenc (hegedű, gitár), Könczey Jenő (billentyű), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Kátai Jocó (dob), Kátai Judit (ének, hegedű)

Balról jobbra: Orbán Ferenc (hegedű, gitár), Könczey Jenő (billentyű), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Kátai Jocó (dob), Kátai Judit (ének, hegedű)
Többször felléptek már Szegeden, Budapesten, Bécsben és Erdélyben.
– Európában is szeretnénk befutni, de ehhez annyi esélyünk van, mint kurvának a jámbor élethez – viccelődött Kátai Jócó, aki hozzáfűzte: egy jó menedzser nélkül mindez nem megy.

A nemEZ zenekar tagjai remélik, hogy a 20 éves jubileumi koncerten is ugyanez az ötösfogat fog majd játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!