Szeged és környéke

2007.11.15. 19:32

Népszerű a szegedi színház karácsonyi kínálata

Szeged - Nemcsak a kereskedelem, a színház számára is főszezonnak számítanak az év végi ünnepek. A szegedi teátrum is változatos programokat kínál, többek közt opera-, operett-, klezmer- és dixie-gálát, valamint zenés bulvárdarabot.

Hollósi Zsolt

Karácsonyi ajándékként is jól fogynak ilyenkor a színházjegyek, persze ebben az is közrejátszik, hogy az ünnepi programban többségbe kerültek a zenés, szórakoztató produkciók, és ezek iránt nagyobb a kereslet. A Szegedi Nemzeti Színház idén is speciális produkciókat kínál – némelyikre máris elkapkodták a jegyeket.

Vári Éva és Kulka János az elmúlt évad legjobb zenés szórakoztató előadását, a Hat hét, hat táncot hozza el Szegedre. Fotó: Tumbász Hédi
A legnagyobb szenzációnak kétségkívül Richard Alfieri Hat hét, hat tánc című zenés bulvárdarabja számít, amit a két ünnep között, december 28-án láthat a közönség. A koncentrációs táborokat is megjárt szabadkai születésű, izraeli rendező, Ilan Eldad produkcióját az elmúlt évad legjobb magyarországi zenés szórakoztató előadásává választották. A sikerben oroszlánrésze van a két főszereplőnek is: „Vári Éva és Kulka János a Hat hét, hat táncban vállaltan bulvárral szórakoztatják a nagyérdeműt, de mélységeket tudnak belevinni, úgy, hogy közben könnyedek maradnak, és a mesterség magasiskoláját adják" – fogalmazott az egyik kritikus. Az extrém témaválasztású sikerdarab egy nyugdíjas lelkészfeleség és egy homoszexuális tánctanár kapcsolatáról szól, szvinget, tangót, bécsi keringőt, foxtrottot, cha-cha-chát és diszkótáncot is lejtenek benne. A pestiek vendégjátéka iránt olyan hatalmas az érdeklődés, hogy néhány nap alatt szinte az összes jegyet elkapkodták, így egy plusz- előadást is terveznek.

Bunbury a Holdudvarban

Oscar Wilde nevezetes komédiája, a Bunbury eredetileg nem szerepelt a színház kínálatában, de most a Holdudvar-sorozat részeként [namelink name="Toronykőy Attila"] rendezésében, [namelink name="Járai Máté"], [namelink name="Csorba Kata"], [namelink name="Bánvölgyi Tamás"], Szívós László, [namelink name="Megyeri Zoltán"], [namelink name="Borsos Bea"], [namelink name="Galkó Bence"] és Tóth Lambert szereplésével műsorra tűzték. A bemutatót december 18-án tartják a kisszínház színpadán, további előadások: 22-én, 23-án, 28-án és 29-én.

December 22-én és 23-án karácsonyi gálakoncerttel jelentkezik az operatársulat: Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi, Bizet, Gounod, Mascagni és Puccini legnépszerűbb darabjainak slágerei csendülnek fel a nagyszínházban [namelink name="Pál Tamás"] vezényletével. 27-én a Budapest Klezmer Band ad koncertet, 29-én pedig a Storyville Jazz Band és barátai dixie-gálát rendeznek.

Az év utolsó napján 18 órától a Szilveszter hercegnővel várja a publikumot a társulat. Idén nem lesz óévbúcsúztató drága vacsora – egy pohár pezsgővel azért most is köszöntik a nézőket.

Január 1-jén este megrendezik a szokásos bécsi stílusú újévi operettkoncertet. [namelink name="Koczka Ferenc"] vezényletével a szegedi szimfonikusok tagjaiból alakult Strauss Zenekar játszik, szegedi és operaházi szólisták énekelnek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!