Szeged és környéke

2009.11.19. 19:23

Népszerű karácsonyi ajándék a jövő évi Szabadtéri-bérlet

Szeged - Megkérdeztük a szegedieket és a szabadtéri játékok állandó vendégeit, vajon jövő nyáron is ellátogatnak-e a fesztivál előadásaira.

Munkatársunktól

– A szabadtéri mindig az egyik legfőbb program a családom számára – mondja Csala Gabriella, a Városi Televízió ügyvezető igazgatója. – Büszkén invitáljuk vidéki barátainkat is rá. Jövőre a Carment várom leginkább, mert régen láttam. A Hairt pedig azért nézem meg, mert élénken él bennem a Forman-film. Jól bevált karácsonyi ajándék a Szabadtéri-belépő, előfordulhat, hogy így szerzek örömet szeretteimnek.

Audrey Hepburn – aki a My Fair Lady filmváltozatának főszereplője volt – nagy kedvence a tizennyolc éves Péterfalvi Alexandrának, biztos, hogy karácsonyra erre a darabra kér jegyet a szüleitől. – Kíváncsi vagyok, ki játssza majd, és hogyan Eliza Doolitle szerepét. Gondolkodom azon, hogy a Carmennel együtt, bérletben kérjem a belépőt, mert biztos sokat lehet tanulni Carmen szexi temperamentumából, hogyan csábítja el a férfiakat.

Balog Józseffel, a MASZK Egyesület elnökével és a Thealter Fesztivál művészeti vezetőjével szintén filmélményei mondatják, hogy a Hair a várhatóan legizgalmasabb előadás. – Jó lenne, ha visszavarázsolna tizennyolc éves koromba. A Dózsa is izgatja a fantáziám, mivel a néptánc szabadtériesített változata üdítő kezdeményezés. Hogy karácsonyra jegyet vásárolok, az nagyon is valószínű, mert a gyermekeim is élénken érdeklődnek az előadások iránt.


Május 22-én a Délmagyarország Szuperkoncertjével kezdődik a szabadtéri. Július 2-án, 3-án, 9-én, 10-én és 11-én a My Fair Lady kerül színpadra, a Dózsa július 16-án és 17-én, az Operett-Opera Gála július 24-én. A Carmen július 30-án és 31-én lesz műsoron, majd a fesztivált a népszerű hippimusical, a Hair zárja, az előadások augusztus 13-án, 14-én, 15-én, 20-án, 21-én és 22-én lesznek láthatók.

Van tehát miből válogatnia annak, aki jövőre is kíváncsi a Dóm téri produkciókra. A karácsonyi bérletakció során ráadásul két előadásra akár ötezer-négyszáz forintért is válthatók belépők. A REÖK-ben található jegyirodán pedig már üdülési csekkel is meg lehet ezeket vásárolni.

Női játszóház a REÖK-ben

ÖRÖM-börze! címmel „női játszóház" várja a nézőket hétfőn 19 órakor a REÖK-ben. A Szegedi Focus Műhely előadása arra világít rá, milyen örömök forrása a női termék-lét. Minden néző szurkolóként biztathatja az általa legszimpatikusabbnak ítélt versenyzőt.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!