Szeged és környéke

2013.07.07. 22:10

Nesze semmi, fogd meg jól ebéd a rászorulóknak

Szeged - Két deciliternyi tökfőzeléket és egy minifasírtot kaptak pénteken ebédre a rászoruló gyerekek Szegeden. Hegyi Rita szerint olyan kevés ebédet osztanak, hogy az egy kamaszgyerek fél fogára sem elég. A Suli-Host igazgatója szerint a nyári szünetben más a gyerekek éhségérzete. <br>

Munkatársunktól

– A negyedikes és hetedikes fiamnak a fél fogára sem elég az az ebéd, amit az alsóvárosi iskolában osztanak. A múlt hétfőn kimért sajtos-tejfölös tészta elveszett a műanyag ételhordóban. Komolyan mondom, alig találtuk meg – panaszkodott lapunknak [namelink name="Hegyi Rita"]. Elmondása szerint fiai összevesznek azon, ki egye meg kettejük ebédjét, mert a saját adagjuk nagyon kevés. Levest csak egyszer kaptak a héten, főként egytálételeket mérnek ki. Pénteken fejenként mintegy két deciliternyi tökfőzeléket, egy vékony ripp-ropp minifasírtot és két szelet kenyeret kaptak a gyerekek az anya elmondása szerint, ami olyan nesze semmi, fogd meg jól ebéd volt. Úgy véli, jobb lenne, ha inkább étkezési utalványt adnának, hiszen így ugyanúgy főznie kell a gyerekeknek ebédet. A nagyobbik fiú szerint évközben többet adnak a menzán, mint a nyári szünetben.

Ez volt a pénteki menü: tökfőzelék és halfasírt. Fotó: Frank Yvette

Ez volt a pénteki menü: tökfőzelék és halfasírt.
Fotó: Frank Yvette

Július elseje óta öt szegedi iskolában kap ingyenebédet 580 rászoruló gyermek az állam és az önkormányzat támogatásával.

Napi menü

Nézze meg, mit kapnak ebédre a rászorulók!

 – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 millió, a város 2 millió forinttal támogatja a hátrányos helyzetű szegedi gyermekek nyári étkeztetését – hangsúlyozta Novkov Veszelinka. Az önkormányzat humán közszolgáltatási irodájának vezetője elmondta, augusztus 30-áig, 44 munkanapon fejenként és naponta bruttó 440 forintból készíti el a Suli-Host Kft. az ebédet.
Az irodavezető elmondása szerint idén már többen is jelezték az önkormányzatnak, hogy kicsik az adagok. – A Suli-Hostnál azt mondták, hogy 440 forintból ennyit tudnak előállítani – mondta [namelink name="Nevkov Veszelinka"], aki szerint korábban nem volt ilyen probléma.

– Nem ripp-ropp minifasírt, hanem halfasírt volt pénteken ebédre, amit mi készítettünk el friss halból – mondta lapunk érdeklődésére [namelink name="Török Gábor"], a Suli-Host Kft. ügyvezetője. – Ha a gyerek otthon reggelizik, és kap tízórait, ugyanúgy, mint iskolaidőben, akkor más az éhségérzete, mintha csak vakációs ebédet eszik – hangsúlyozta az igazgató, aki szerint az egész heti étlapot érdemes nézni. Elmondása szerint a Suli-Host próbálja a megfelelő tápértéket biztosítani a gyerekeknek iskola- és szünidőben is. Hangsúlyozta, évközben nem 440, hanem 550 forintból készítik az iskolásoknak az ebédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!