Szeged és környéke

2019.07.23. 12:08

Netről rendelt kannabiszt, otthon nevelgette

A házkutatás során két sátorból összesen 14 példány 20-60 centi közötti kannabisz növény került elő, valamint további 51 növény maradvány.

Munkatársunktól

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a negyvenkét éves férfival szemben, aki internetről rendelt magokból termesztett kannabiszt a lakóhelyén.


A vád szerint az elkövető 2019 januárjában neten rendelt kannabisz magokat, majd kisteleki ingatlanának egyik szobájában két sátrat állított fel, amiket a termesztéshez szükséges berendezésekkel felszerelt. A vádlott ezután 65 tő kannabiszt nevelt a lakóhelyén.


A 2019 márciusában tartott rendőri intézkedés során a két sátorból összesen 14 példány 20-60 centi közötti kannabisz növény került elő, valamint további 51 növény maradvány. Egy 2019. január 31-én, a vádlott részére külföldön feladott levélben 38 kannabisz mag volt. Az elkövető által termesztett kannabisz növény mennyisége a csekély mennyiséget meghaladta, a jelentős mennyiséget nem érte el.


A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat termesztéssel és tartással elkövetett kábítószer birtoklása bűntettével vádolja, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.


A vádlott beismerésére tekintettel az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Szegedi Járásbíróság a vádlott bűnösségéről iratok alapján, tárgyalás tartása nélkül döntsön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!