Szeged és környéke

2009.09.30. 17:14

Nevetőrekord született Szegeden

Szerdától a szegedi közgazdászhallgatók és oktatóik tartják a legtöbb együtt nevető ember magyarországi rekordját.

Dombai Tünde

Aki azt hiszi, öt percig megállás nélkül meg lehet nevettetni több száz embert, az nagyon téved. Ilyen hosszan kacagni ugyanis embert próbáló teljesítmény, de jógával ez sem lehetetlen – bizonyították tegnap a szegedi egyetem gazdaságtudományi karának hallgatói. Komolyan vették a hangulatnövelő feladatot. Rekorddöntést kíséreltek meg a Hahota klub vezetője, Fazakas Éva vezényletével. Sebestyén István, a magyarországi rekordok hivatalos regisztrátora pedig rezzenéstelen arccal számolta a résztvevőket, és mérte az időt.

A tizedik születésnapját ünneplő kar hallgatói sörrel melegítettek be. Vezényszóra váltogatni kezdték a csücsörítve kuncogást, a tátott szájú „méteres" heherészést. Variáltak bele „gintonikos" gurgulázást, „csónakmotor-behúzásos" nyerítést, sőt „oroszlános" üvöltve röhögést nyelvnyújtással.

Az ország legvidámabb kara cím a szegedi gazdaságtudományi fakultásé. Fotó: Karnok Csaba

Az ország legvidámabb kara cím a szegedi gazdaságtudományi fakultásé.
Fotó: Karnok Csaba

A szervezők úgy tuningolták a hallgatókat az ország legvidámabb kara cím elérése érdekében, hogy aki kitart, az biztosan a zsebében tudhatja a diplomáját. A tömegben álló Hetesi Erzsébet dékán, láttuk, értette a poént, mosolygott! Végül új rekord született: több mint 300-an nevettek együtt 5 percen keresztül. A sikerre szomjas egyetemisták sörbe fojtották örömüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!