Szeged és környéke

2019.01.21. 13:45

Névtelenül jelezhetik a jogsértést a banki dolgozók

Az MNB honlapjának új felületén anonim módon bejelenthetik a jegybanknak a pénzügyi intézményeknél észlelt jogsértést az ott dolgozó vezetők és munkavállalók.

Munkatársunktól

Akkor is küldhető jelzés, ha valaki az MNB egy – például ellenőrző – munkatársa esetében tapasztalna bármiféle szabálysértést.


E lépéssel a jegybank az Európai Unió irányelvének előírásait teljesíti. Az MNB ugyanakkor a törvényi előírásokon túl bármely egyéb felügyelt intézménynél – így a biztosítóknál, pénztáraknál vagy pénzügyi közvetítőknél – lehetőséget ad a figyelemfelhívás eljuttatására a jegybankhoz.


A jegybank által most bevezetetthez hasonló megoldást alkalmaz az Európai Központi Bank, amely saját honlapján, a főoldalról elérhető „Jelezd a sérelmet" aloldalon ad módot a szabálytalanságok jelzésére. Az esetleges piaci visszaélésekről szóló jogsértés bejelentésére az MNB honlapján már jelenleg is van lehetőség bárki számára. Külön menüpont áll rendelkezésre a jegybanki engedély vagy bejelentés hiányában folytatott tevékenységek jelzésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!