Szeged és környéke

2011.09.25. 20:37

Nikolették félholt macskát fogadtak be

Szeged - Rettenetes állapotban talált egy cicát két hete Tápén Gazsó Nikolett és édesanyja, Solymosné Taninecz Adrienn. Az utcájuk végében hatalmas sebekkel, csontsoványan feküdt a fehér macska. Két hete ápolják otthonukban.

Horváth Attila

– Ő a mi túlélő cicánk – simogatja [namelink name="Gazsó Nikolett"] a fehér macskát tápéi otthonában. A magára hagyott állatot két hete fogadta be a család. Mirci még mindig igen rossz állapotban van, tekintete riadt, rendkívül sovány, lassan gyógyul. Bal füle hiányzik, óriási seb tátong a helyén.

– Alig élt szegényke, amikor megtaláltuk. Az utcánk végén feküdt a szerencsétlen, kétszer mentünk el mellette, aztán hazahoztuk. Nem is tudom, mit érdemelne, aki így magára hagy egy állatot – mondta Niki édesanyja, [namelink name="Solymosné Taninecz Adrienn"]. Láthatóan felnőtt állatról van szó. Jótevői szerint többéves lehet, biztos, hogy etette valaki korábban, de miután megunta, kidobta az utcára.

Nikolett és Mirci. Fotó: Karnok Csaba

Nikolett és Mirci.
Fotó: Karnok Csaba

Az állatbarát családnál jó helye van a nőstény macskának, eddig 20 ezer forintot költöttek gyógyszerekre, vitaminokra. Az állatorvos szerint lassú gyógyulás várható. Nikolettéknek van egy másik cicájuk, amelyet a nagymamához vittek el, mert féltek, hogy megtámadja Mircit. A házőrző kutya sem rajong a cicákért, Mirci viszont túl barátkozós, ezért távol kell őket tartani egymástól.

Bizonyítani nem tudják, de pontosan tudják, kié volt a cica, ki az, aki így magára hagyta. Azt mondják: feljelenteni nem fogják az illetőt, mivel nem akarnak ellenségeskedést, de mélyen elítélik tettét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!