Szeged és környéke

2016.09.08. 07:30

Nincs minden temetőben részletfizetési kedvezmény

Nem kapott részletfizetési lehetőséget az Alsóvárosi temetőben, így nyugdíjából nem tudja kiváltani a következő 25 évre szülei sírját - jelezte olvasónk a Csörögben. Megkérdeztük a temetőket, hol milyen fizetési lehetőségek vannak.

Munkatársunktól

Olvasónk, a 81 éves [namelink name="Ballai Ferencné"] szerkesztőségünkhöz fordult panaszával: 90 ezres nyugdíjából nem tudja kiváltani közel 70 ezer forintért szülei sírhelyét a következő 25 évre az Alsóvárosi temetőben. Azt mondták neki: részletfizetésre nincs lehetőség.


A temető gondnoka, Rózsa Attila elmondta: részletfizetésre valóban nem volt eddig lehetőség, csak a plébános hozzájárulásával lehetett rövidebb időre kiváltani a sírt. A 2014-es törvény azonban már eltörölte a 25 éves korlátot, így már pénztárcához mérten, rövidebb időre is ki lehet váltani a sírhelyeket. A gyakorlatban azonban a legtöbb temetőben még a korábbi szabályok vannak érvényben, azaz a 25 évet bontják több részre a fizetésnél, vagy részletfizetési lehetőséget biztosítanak a temetőfenntartók.


Részletek a Délmagyarországban!


  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!