Szeged és környéke

2015.08.07. 22:20

Nulláról indultak, 7 milliárdnál tartanak

Szeged - A magyar nyelvű Forbes magazin összeállította a 21 legnagyobb magyar családi vállalkozás listáját, amelyre huszonegyedikként - egyetlen Csongrád megyeiként - a szegedi Gellért család is felkerült a Naturtex Kft.-vel. A cégben 3 tulajdonos és 3 ügyvezető van: apa és fiai.

Fekete Klára

– A Forbes listája objektív lista, ezért örülünk neki, hogy felkerültünk, és természetesen nagyon büszkék vagyunk rá. 26 év alatt a nulláról építettük fel a céget. A fiaim több mint 10 éve dolgoznak velem, sikerült nekik átadni a tudást, a szellemet, az erkölcsi értékeket. A Naturtexet már egy új generáció vezeti, és remélem, a fiaimtól is hasonlóképpen veszi majd át a céget a soron következő generáció – mondta [namelink name="id. Gellért Ákos"]. A Forbes magazin a 21 legnagyobb magyar családi vállalkozás listáját közölte, ezen az egyetlen Csongrád megyei a Naturtex Kft.

A cégről, valamint a tulajdonos Gellért családról a következőket írja a magyar Forbes: „Egy 1,5 millió forintos paplan Sanghajba, egy Dolce&Gabbana párna a sarokba, egy pedig a prágai Boscolo Hotelbe mintának – csak kapkodjuk a fejünket a szegedi Naturtex gyapjú- és tollfeldolgozó üzemében.

A Gellért család: középen id. Gellért Ákos, balról Balázs, jobbról Ákos fia. Fotó: Naturtex

A Gellért család: középen id. Gellért Ákos, balról Balázs, jobbról Ákos fia. Fotó: Naturtex
Az erdélyi ősökkel rendelkező család ma már 40 országba szállít ágyneműket, szisztematikusan dolgozták meg a fejlődő országok piacait, mert ott akarnak párnát eladni, ahol pénz van. Így Kínába és Brazíliába is jut a magyar termékekből, ugyanis már minden itt, Szegeden készül. A hosszú távú gondolkodás kifizetődő, tavaly 7,2 milliárd forintos árbevételük volt. 2012 óta nem fordult elő olyan, hogy legalább egymilliárddal ne nőtt volna a forgalom."

A három Gellért mindent megbeszél a céggel kapcsolatban, de van munkamegosztás is: id. Gellért Ákos – aki fokozatosan adta át a tudását a két fiának – jelenleg a toll- és pehelyfeldolgozással, -felvásárlással foglalkozik. [namelink name="Ifj. Gellért Ákos"] viszi a pénzügyi vonalat, a pályázatokért, fejlesztésekért felelős, Gellért Balázsé az értékesítés, az export.

Mindez persze nem működne, ha nem dolgoznának a háttérben felkészült munkatársak – hangsúlyozták mindhárman. A társadalmi szerepvállalás is természetes számukra: „Megtehetjük, ezért szívesen adunk" – ez is a Gellért család mottója. Miközben embereknek adnak munkát, adót fizetnek, a szegedi sportot éppúgy támogatják, mint a hajléktalanokat, az árvízkárosultakat, a határon túli magyarokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!