Szeged és környéke

2019.06.27. 13:50

Nyár végén átadják a szegedi Szent Gellért Fórumot - mutatjuk, milyen lesz! - fotók

Hamarosan elkészül a Szent Gellért Fórum, vagyis a Szeged-Csanádi Egyházmegye sportközpontja. A kivitelező Market Építő Zrt.-től kapott fotókon jól látszik, az ifjúsági centrum majd mindegyik részén a befejező munkálatoknál tartanak.

Munkatársunktól

A Délmagyarországban mi is többször beszámoltunk a labdarúgó-stadion és a fedett multifunkcionális rendezvényközpont építéséről, ez utóbbi nem csak sportesemények megrendezésére alkalmas. Az tervezik, az egyházmegye intézményeinek tanulói, valamint az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális, közösségi eseményeit is itt tarják. A 8000 fős lelátóval rendelkező labdarúgó- stadion az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak megfelelő, vagyis nemzetközi mérkőzések rendezésére, illetve Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas lesz. Kiss-Rigó László megyés püspök lapunknak decemberben adott interjújában elmondta, a stadion többfunkciós, konferenciaközpontként is szeretnék használni, akár kulturális eseményekre is. Ezt mindjárt az első alkalom bizonyítja: augusztus 28-án Plácido Domingo operaénekes koncertjével nyitja meg kapuit a dél-alföldi régió új rendezvénykomplexuma. Információink szerint szeptembertől a Szeged-Grosics Akadémia felnőtt és utánpótlás-labdarúgói is birtokba vehetik az új létesítményt.

Ilyen lesz a Szent Gellért Fórum, amit a nyár végén adnak át. Fotó: Market ÉPÍTő ZRT. - GALÉRIA

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!