Szeged és környéke

2013.07.10. 20:46

Nyári ruhát öltött a liliomfa

Szeged - Nem egy hatalmas csoda, de nagyon érdekes jelenség – mondta Mihalik Erzsébet arról, hogy újra virágzik a liliomfa a Széchenyi téren, a városházával szemben.

Munkatársunktól

A füvészkert igazgatónőjétől megtudtuk, a változékony időjárásnak köszönhetően sok növény zavarodik meg, és hiszi azt, hogy új vegetációs időszak kezdődött.

– Tavasz végén meleg, nyár elején hideg volt. Most megint melegszik az idő, ennek köszönhető ez a jelenség. Tavaly a japánakácok élték másodvirágzásukat, de gyakran előfordul a körte- és almafáknál is. Aki nyitott szemmel jár, az könnyen megfigyelheti, hogy a természet gyakran szolgál hasonló látvánnyal – hallottuk az igazgatónőtől. Elmondta, talán csak a kertészek nem örülnek a jelenségnek, mivel a fertőzések ismét megtámadhatják a fákat.

Lengén öltözött, de bizonyára nem fázik a liliomfa. Fotó: Schmidt Andrea

Lengén öltözött, de bizonyára nem fázik a liliomfa.
Fotó: Schmidt Andrea

Az arra járók tavasszal jobban megcsodálhatják Szeged egyik kedvenc fáját, akkor sokkal látványosabb a virágzás, de a lenge, nyári ruha is nagyon érdekesen mutat rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!