Szeged és környéke

2009.03.30. 21:11

Nyárra sem nyit ki Janicsék étterme

Szeged - Több mint egy éve megvette, mégsem kezdett hozzá a Bárka étterem felújításához Janics Natasa és Csányi Szilárd. Eddig az engedélyek beszerzése, most a gazdasági válság miatt csúszik a nyitás – mondja az olimpikon menedzsere. Csányi azonban nyáron mindenképp szeretné elkezdeni a renoválást.

Tombácz Róbert

Bár hosszas procedúra után egy hónapja megkapta a jogerős építési engedélyt Janics Natasa és vőlegénye, Csányi Szilárd cége, egyelőre mégsem fognak bele a több mint 7 éve bezárt Bárka étterem felújításába.

Mint korábban megírtuk, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Janics Natasa tavaly január 4-én vette meg a legendás szegedi kisvendéglőt bruttó 24 millió 850 ezer forintért. A több mint százéves, városi tulajdonú, városképi védettségű ingatlant azzal a feltétellel adta el a város, ha az új tulajdonos a jogerős építési engedély kiállítását követő másfél éven belül felújítja. Ha ez határidőre mégsem készülne el, napi 1000 forintos kötbért köteles fizetni.

Csonka Gábor, Janics menedzsere – aki a Bárka megnyitásában is segédkezik – tavaly nyáron a rengeteg szakhatósági engedély beszerzése miatt még karácsonyra, októberben már idén tavaszra jósolta a nyitást. Tegnap viszont már biztosra mondta: nyárra sem nyit ki az étterem.

Évek óta üresen áll az egykor népeszerű étterem. Fotó: Frank Yvette

Évek óta üresen áll az egykor népeszerű étterem.
Fotó: Frank Yvette

- Szilárd az ügyvezető, ő pedig nem kapkodós típus. Kivár és figyeli a piacot, mert jelentősen megváltozott a gazdasági szituáció. Ha tovább romlik a helyzet, az emberek nem csak az autóvásárlásról, de az étteremlátogatásról is lemondanak – magyarázta az üzletember a csúszás okát. Elmondta: a külső homlokzati és a belső szerkezeti terv már elkészült.

Csányi Szilárd jelenleg a kivitelezők közül válogat, és uniós pályázatokon igyekszik pénzt szerezni a védett épület felújítására. Tegnap lapunk kérdésére azt mondta, 2-3 hónapon belül eldől: kaphatnak-e ilyen forrásból pénzt a kivitelzésre. Hozzátette: június végén mindenképp szeretnének hozzáfogni a munkákhoz. A projekt tehát halad, csak nem túl gyorsan és látványosan.

Árak

A nagyjából 200 négyzetméteres ingatlan felújítása és berendezése 40-50 millió forintba kerülne, és 3-4 hónap alatt lehetne befejezni. A korábbi tervek szerint házias, magyaros ízekkel – Janics sportrelikviái közt – várnák a vendégeket, akik az olimpiai bajnok kedvenc szerb ételeit is megkóstolhatnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!