Szeged és környéke

2014.12.21. 22:29

Nyert a bankkal szemben a rokkantnyugdíjas

Szeged - Féléves huzavona után a Pénzügyi Békéltető Testület közbenjárására fizette ki Domonkos Sándorné jogos követelését a Raiffeisen Bank Zrt. A pénzintézet az egyezség kihirdetése után egy 2,5 ezer forintos tartozás miatt végrehajtást indított a rokkantnyugdíjas nő ellen.

Segesvári Csaba

– Nyertem és megkaptam a pénzem – mondta mosolyogva a Kárász utcai Raiffeisen-fiók előtt [namelink name="Domonkos Sándorné"]. A rokkantnyugdíjas nőről megírtuk, hogy ősszel tiltakozni kezdett a bank előtt, miután kiderült: jogos követelését a pénzintézet nem hajlandó kifizetni. Az asszony a bank javaslatára 2009-ben számlájához kapcsolódó egészségbiztosítást kötött, amikor a kifizetésre került volna a sor, a bank bejelentette: a szerződés nem is jöhetett volna létre.

– A fogyasztóvédelem a Pénzügyi Békéltető Testülethez utalta az ügyet, a meghallgatást októberben tartották. Jogi képviselő nélkül utaztam Budapestre, a bank egy szegedi ügyvédi irodát bízott meg. A tárgyalás elején a Raiffeisen azt kérte a testülettől, hogy a nekem járó 1 millió forintot a meglévő kölcsönöm törlesztéséhez használhassák, mert 51 ezer forint elmaradásom van. Ezt visszautasítottam, ugyanis a törlesztést rendben tudom fizetni – foglalta össze a 6 hónapig tartó eljárás végét Domonkos Sándorné. Elmondta, megkapta a tartozással csökkentett összeget, kártérítést viszont nem. Pedig, többek között a huzavona miatt pszichiátriára került, ahonnan december elején távozott.

Domonkos Sándorné kitartása 1 millió forintot ért. Fotó: Segesvári Csaba

Domonkos Sándorné kitartása 1 millió forintot ért. Fotó: Segesvári Csaba
A rokkantnyugdíjas nő ügye még az utolsó pillanatban is tartogatott meglepetést. Kiderült, annak ellenére, hogy a bank és az ügyfél megegyezett a békéltető testület előtt, az 51 ezer forintos tartozás 2,5 ezer forintos kamatkövetelését a Raiffeisen Bank Zrt. átadta végrehajtásra. – Ezen már csak nevetni tudtam. Újra bepanaszoltam a bankot, hosszas ügyintézés után visszavonták a jogtalan követelést, egyedül a nekem okozott kárt nem térítették meg. De nagyvonalú vagyok, legyen ez az ő örömük – jegyezte meg az asszony.

Domonkos Sándorné úgy fogalmazott, esete kitűnő példa arra, hogy az embereknek ki kell állniuk magukért, mert a bankok visszaélnek erőfölényükkel. – Csak azt sajnálom, hogy még egy bocsánatkérő levelet sem küldtek. Még mindig az ügyfelük vagyok, gondolom, beleférne – fejezte be Domonkos Sándorné.

Kerestük a Raiffeisen Bank Zrt.-t is, hogy megtudjuk: ha az ügy kipattanásakor írásban is elismerték hibájukat, miért húzták hónapokig a kifizetést. Lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!