Szeged és környéke

2015.10.15. 21:50

Nyílik az ország legnagyobb kormányablaka

Mától egy hét alatt átköltözik a Huszár utcai okmányiroda a Rákóczi téri kormányhivatalba. Bemegy a teljes Deák Ferenc utcai és részben a Bécsi körúti ügyfélszolgálat is.

Dombai Tünde

Épületsors

A Huszár utcai önkormányzati épület kiürítésével és átadásával kapcsolatban a polgármesteri hivatal még nem kapott konkrét tájékoztatást. Nem tudni, mennyi hely szabadul fel. Az okmányiroda épülettömbjében dolgozik jelenleg a város adóirodája és a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú informatikai cég, a RI​TEK Zrt. Lapunk megkeresésére a kormányhivatal későbbre ígért választ az épület visszaadásáról.


 

Hamarosan elkészül a megyei kormányhivatal Rákóczi téri épületének felújítása. Megírtuk: 2 milliárd forint uniós támogatással két szegedi és három vásárhelyi épületet korszerűsíttet a kormányhivatal. A régi szegedi megyeházán létrejön az ország legnagyobb kormányablaka. A földszinten 8, az első emeleten 37 új munkaállomás lesz. (Felújítják a megyeházát, Délmagyarország, 2014. október 9. és A Huszár utca is beköltözik a megyeházára, 2015. augusztus 15.)


Az épületbe több lépésben költöznek át a közszolgáltatások. Az átállás alatt is fogadják az ügyfeleket, de a nyitvatartás módosul.


Első körben ma a hatósági és gyámügyi osztály megy át a Huszár utcából a Rákóczi térre. Az informatikai átszerelés hétfőn kezdődik, és 2-3 napig tart, ennek ellenére az új helyen korlátozottan ugyan, de biztosítják az ügyintézést.


A Huszár utcai okmányiroda utoljára az ünnepi hosszú hétvége előtt, október 22-én csütörtökön nyit ki. Október 26-ától 28-áig az ügyfelek három kormányablakban intézhetik okmányaikat: a kormányhivatal Rákóczi téri központi épületében, a Rókusi körúti Tescóban és a Szeged Novában. A Rákóczi téri kormányablak október 27-én, kedden és október 28-án, szerdán meghosszabbított nyitvatartással, reggel 8-tól este 8-ig várja az ügyfeleket. Az elkészült okmányokat is ott lehet átvenni. Október 29-én, csütörtökön a Rákóczi téri kormányablak az átállás miatt zárva lesz.


Október 30-a péntek újabb fordulópontot hoz: onnantól mindhárom szegedi kormányablak egységesen tart nyitva. Hétfőn 7 és 17, kedden, szerdán és pénteken 8 és 20, csütörtökön 8 és 18 óra között fogadnak. A Rákóczi téri földszinti kormányablakokban lehet átvenni az elkészült okmányokat, ott intézik az autókereskedők ügyeit, valamint a családtámogatási, az egészségbiztosítási és a nyugdíjbiztosítási ügyeket. Az első emeleti akadálymentes térbe költözik a járási hivatal foglalkoztatási osztályának ügyfélszolgálata (ez a korábbi munkaügyi központ járási kirendeltsége). 


Szintén október 30-ától bezár részben a Bécsi körút 5. és teljes egészében a Deák Ferenc utca 17. szám alatti ügyfélszolgálat. A lakáscélú támogatásokat továbbra is a Bécsi körúton intézik a megszokott időben, vagyis hétfőn és szerdán 8-tól 16 óráig. A megváltozott munkaképességűek teljes körű ügyintézése változatlanul a Sólyom utca 2.-ben lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!