Szeged és környéke

2013.03.13. 23:31

Nyugdíjas Ki mit tud? az agórában

Szeged - 23 fellépő részvételével tartották meg tegnap a VI. Szegedi és Szeged-kistérségi Nyugdíjas Ki mit tud? döntőjét a Szent Györgyi Albert Agórában.

Munkatársunktól

Vers, próza és színjátszás kategóriában első lett [namelink name="Csapó Jánosné"], második [namelink name="Batári Ferencné"] és [namelink name="Lajtosné Vincze Rozália"], harmadik pedig a Szentmihályi Nyugdíjas Együttes. Az énekkarok és népdalkörök közül a tápai Török József Hagyományőrző Egyesület, az üllési Estike Népdalkör és a zsombói Bokréta Népdalkör lett dobogós. A néptánc, társas és egyéb tánc kategória legjobbjai: az Apátfalvi Hagyományőrző Együttes, a tápai hagyományőrzők és a szentmihályi nyugdíjasok. Szólóének és szóló hangszer kategóriában [namelink name="Mizsei Zoltán"] harmonikás, [namelink name="Gyuris János"] egy Kodály-dallal és [namelink name="Antal Ferencné"] summás énekekkel végzett az élen.

A polgármester különdíját a 94 éves [namelink name="Gyimesiné Dudás Irén"] kapta, a kistérségi különdíjat [namelink name="Baka Mihály"] apátfalvi népdalénekes, az idősügyi tanács különdíját a sándorfalvi Kalamajka Együttes érdemelte ki. A délutáni gálán a kategóriák győztesei léptek fel, valamint a Nosztalgia Népitánc Együttes és a Kender zenekar, az Agóra tánccsoportja, verset mondott [namelink name="Trényi Pálné Annuska"] néni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!