Szeged és környéke

2012.09.24. 17:34

Ócskavas lesz az állami támogatással épült Millennium úszóház

Szeged - Augusztus óta bontják a téli kikötőben veszteglő, egykor négyemeletnyi magas, majd futballpálya méretű Millennium úszóházat. Úgy tűnik, véget ért az úszómű körüli huzavona.

Munkatársunktól

Megírtuk: a millennium Úszóház Kft.-t 2000. október 19-én alapította [namelink name="Matyej Pál"], [namelink name="Mészáros Rudolf"] és a Suninvest-DI Rt. A cég 600 millió forintért tervezett felépíteni egy úszóházat, amely Szegeden a két híd között állt volna 2002 tavaszától, és rajta szórakoztató központ, kaszinó működött volna. A projectet a Széchenyi-terv szállodaépítésre kiírt pályázatán 75 millió forinttal támogatta az állam, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pedig 275 millió forint hitelt nyújtott a beruházáshoz. A pénz azonban 2002 júniusában elfogyott, később az úszóház adás-vétele miatt büntetőeljárás is indult.

Ócskavas lesz az állami támogatással épült Millennium úszóház. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A veszteglő úszómű sorsa a végéhez ért, augusztusban megkezdték a téli kikötőben pihenő úszóház bontását. Információink szerint készült egy terv a Dunán keresztül Budapestre úsztatásra, kiderült: a 33 méter széles, 83 méter hosszú és már 1300 tonna (!) súlyú hajó nem fér át a törökbecsei tiszai vízlépcsőn. Úgy tudjuk, az úszóházat elemeire bontják, ócskavasként értékesítik. A szabdalás mégsem halad megfelelően, bontás közeli információnk szerint a NAV leállítatta a több mint ezer tonnás úszómű szétvágását. Egy emelet megmaradt, a többi eltűnt – így várja a telet a Millennium úszóház.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!