Szeged és környéke

2015.08.17. 23:31

Ölni akart a baksi bicskás asszony

Baks - Korábbi vitájukon annyira felmérgelte magát Kati, hogy bicskával támadt padon pihenő haragosára, Lacira. A férfi elmesélte, hogyan történt az emberölési kísérlet Baks főutcáján.

Arany T. János

 Nyakra ment

A nyomozás eddigi adatai szerint vasárnap 14 óra körül Baks Fő utcáján, az orvosi rendelő előtti padon aludt a 47 éves sértett. Ezt meglátta haragosa, Ő. Róbertné, aki feldühödött, elővette a nála lévő bicskát, és rátámadt a sértettre azzal a szándékkal, hogy megöli. Az 51 éves helybeli asszony a férfi nyakát próbálta meg elvágni, de a sértett a kezével részben el tudta hárítani a támadást. A férfi a nyakán és a kezén sérült meg. A helyszínre érkező rendőrök elfogták Ő. Róbertnét. Ellene emberölési kísérlet miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

– Hogy mit akart a Kati? Engem kinyírni! – válaszolta [namelink name="Horváth László"] az egyik baksi asszonynak a település Fő utcáján hétfő délelőtt. Vasárnap itt, az orvosi rendelő előtt próbálta meg elvágni Laci torkát egy haragosa, Ő. Róbertné Katalin. A rendőrségi közlemény szerint a 47 éves férfi a padon pihent vasárnap kora délután, amikor az 51 éves asszony megtámadta. A támadás pontos okát nem sikerült kiderítenünk. Hétfő délben épp az egyik helyi kocsmába igyekezett a bekötözött kezű Laci, amikor megszólítottuk.

– Előző nap a Kati összevissza hugyozta magát. Ezt megjegyeztem neki. Kapott egy pofont is korábban, mert szidta az anyámat. Itt feküdtem a padon, amikor a nyakamhoz nyomta a kést. Kati, ne csináld! – mondtam neki. – Ha nem vagyok ébren, itt halok meg a padon – mesélte a férfi.

– Alig bírtam kivenni a kezéből a kést. Csontig vágta az egyik ujjam – mutatta. A férfi el tudta kapni a kést, a nyakán csak egy-két karcolás látszott. Laci szerint Kati azt állította, meg akarta őt erőszakolni. Csakhogy Laci úgy fogalmazott, neki van „gusztusa".

Szavaiból kiderült, sajnálja az asszonyt, aki megtámadta. – Fáj, ez nem gyerekjáték. A Kati két gyerek gyámja, most el fogják venni tőle őket. A két gyerek sínyli meg – mondta.

Ölni akart a baksi bicskás asszony. Fotó: Kuklis István (galéria)


A falubeliek szerint Laci és Kati rendszeresen és keményen italozik. Nézeteltérésük korábban is volt. – Kötözködik a Kati, olyan, mint egy férfi, erőszakos – sorolta a megvágott férfi.

Míg Lacival beszélgettünk, a helybeliek, akik korábban mind azt állították, fogalmunk sincs a történtekről, és nem ismerik sem az áldozatot, sem az elkövetőt, körbeálltak minket, majd egy testes asszony üvöltözni kezdett.

– Rivózol! Marékszámra szedi a gyógyszert, és több liter bort iszik rá. Most is be van rivózva! Pusztuljon ki a fejed! Őt kellett volna letartóztatni. Úgy ülsz ott, mint egy uraság. Nem kell sztárt csinálni belőle – kiabálta az asszony, majd szavait nyomatékosítva köpött egy hegyeset. (A Rivotril görcsgátló, nyugtató, izomlazító és szorongásoldó gyógyszer – a szerk.) Megkérdeztük az asszonyt, miért haragszik annyira Lacira, mire azt válaszolta: mert kizsebelte a Katit.

– Ömlött belőlem a vér – folytatta az összevágott férfi, majd megmutatta, honnan hívott segítséget. A körülbelül száz méterre lévő buszmegállóig vánszorgott, onnan hívta a rendőröket és a mentőket. A mellette lévő szökőkútban próbálta lemosni magáról a vért. – Ott mosakodtam, tele volt vérrel a víz – mutatta. A telefonfülke ablakát és padlóját tegnap ottjártunkkor vastagon borította a vér.

Elbúcsúztunk Lacitól, aki a buszfordulóban lévő Memphis büfében ivott egyet az izgalmakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!