Szeged és környéke

2019.04.25. 21:16

Ólomveszély: tilos a csapvízből inni két szegedi iskolában - vizsgálat folyik az ügyben

A SzegedMa szerint két szegedi általános iskolában is megtiltották az ivóvíz fogyasztását a magas ólomtartalom miatt.

A megengedett határérték többszörösét akkreditált laboratóriumban is kimutatták. Az egyik intézményben már meg is rendelték a palackos ásványvizeket. A problémát vélhetően az elöregedett vezetékhálózat okozhatja.  -  írja a SzegedMA.hu.

 

A Rókusi Általános Iskola (fotó: Kovács Ferenc)/ SzegedMa

A Rókusi Általános Iskola (fotó: Kovács Ferenc)/ SzegedMa


Reagált az ügyben a SzegedMának a Szegedi Tankerületi Központ is. Közleményüket változtatás nélkül közölték, íme:

“A Szegedi Tankerületi Központ kérte a víz hatósági mintavételezését, valamint annak bevizsgálását a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálytól. A vizsgálat eredményéről a tegnapi napon az a tájékoztatás érkezett, hogy két intézményben az ivóvíz fogyasztásra nem alkalmas. Azonnali intézkedés során a tankerületi központ az érintett intézményekben megfelelő mennyiségű biztonságos ivóvizet helyezett ki, amely szükség szerinti ideig elérhető lesz, továbbá kérte az illetékes hatóságtól, hogy a település többi iskolájában is vizsgálják meg a vízminőséget. A szennyezés műszaki okainak megállapítása folyamatban van, ezt követően lehet megoldási ütemtervet készíteni."

Ha a témáról bővebben szeretne olvasni, akkor kattintson erre a linkre >>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!