Hallgassa élőben!

Olvasónk írta: A gyermekek, családok védelemért kiáltanak

A Biblia újszövetségi részének talán legszebb sorai, amelyekben Jézus a gyermekekről, azok szeretetéről és tiszteletéről szól, ami az Írásban többször is előfordul. Ezzel egy időben keményen elítéli azokat, akik a védtelen kicsiket megbotránkoztatják és félrevezetik.

A tanítványok versenyeztek, hogy ki lesz a legnagyobb a mennyek országában. Jézus erre egy gyermeket hívott oda, és rámutatva így szólt: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, és nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék.” (Máté 18,1-6)

Egy másik helyen, Márk könyvében (10,15-16; 9,42): „Hagyjátok – mondotta –, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, ilyeneké a mennyek országa. Igazán mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyerek, nem jut be oda. Azután ölébe vette, és kezét rájuk téve megáldotta őket.”

A Biblia ezen megrendítő sorai juthatnak eszünkbe, amikor egy-egy botrányos, szexuális tartalmú televíziós műsor kapcsán a gyermekes szülőkben fellángol a féltő, óvó szeretet. De ugyanezen aggodalmak izzhatnak fel bennünk, amikor nap mint nap, óráról órára, ömlesztve, mint a csapból a víz, áramlik a gyermekek felé papíron és elektronikus úton, mobiltelefonon, interneten, televíziós csatornákon, reklámokon, tableteken keresztül, ellenőrzés nélkül a hamis szexuálisinger-áradat. A kicsinyeket érő korai szexuális, félrevezető ingerek hamis képet sugallnak a testiségről, a szeretetről. A keresztény/keresztyén, zsidó, de a többi világvallások értékrendjében a szexualitás Isten ajándéka, amellyel a házastársak egymást megajándékozzák, házasságukat megünneplik. Ugyanakkor nyitottak az élet továbbadására. A korai szexuális behatások, nem beszélve azok sokszor silány, közönséges voltáról, torz képet adnak a testi kapcsolatról. Arra buzdítják a gyermekeket, hogy idő és a felelősségtudat kifejlődése előtt, alapvető ismeretek nélkül kezdjenek szexuális életet. Ezen gyakorlat velejárói a fertőzések, amelyeket sokszor nehéz vagy lehetetlen kezelni, a meddőség, koraszülés, terhességmegszakítások, lelki sérülések és azok életre szóló következményei, családok felbomlása, végső soron a demográfiai krízis. Ennek megelőzése, a felvilágosítás az állam, iskolai, civil, egészségügyi és egyházi intézmények együttes fellépésével lehetséges. Nem sok időnk van hátra!

Dr. Hencz Péter gyermekorvos, Szeged

Kövér László: csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes
Csak az együttműködő közép-európai nemzeti államok védhetik ki a társadalmaik lelki és morális felbomlasztására irányuló globalista támadásokat.
Kirgiz sportoló még sosem nyert olimpiát – ha Lőrinczen múlik, nem is fog!
Cikkünkben a világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a karrierje utolsó mérkőzésére készülő Lőrincz Tamás keddi döntője előtt pályafutásának statisztikái mellett a magyar birkózósport olimpiai eredményeivel is foglalkozunk. Felelevenítjük Kozma István és Polyák Imre 1964-es tokiói aranyérmét, de foglalkozunk a döntős ellenféllel, a kirgiz Akzsol Mahmudovval is, aki hazája első olimpiai bajnoki címéért küzd, miközben Lőrincz Tamás Magyarország 20. birkózó ötkarikás aranyérmét szerezheti meg– 2004 után az elsőt.
Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené
A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.
Merész! Nem takargatja hatalmas melleit Bochkor Gábor eltitkolt barátnője
Fürdőruhában mutatta meg magát.
Karemblémákat gyűjt a nyugdíjas lőkiképző
Legalább háromszáz, különböző rendvédelmi szervektől, a világ minden tájáról származó karemblémát gyűjtött össze az elmúlt évtizedekben Csikesz Péter, a ma már nyugdíjas lőkiképző.
Négyszáz éve süllyedhetett el a hajó, amelynek megtalálták a roncsait
Valószínűleg soha nem derül ki, mi okozta a vitorlás vesztét.