Szeged és környéke

2019.06.09. 09:39

Ön tudja, hol háziállat a zsiráf? Mutatjuk!

Van, akit kutyák, macskák, másokat esetleg tyúkok vesznek körbe, ha kilép az udvarra. Ifjabb Richter József nem csak abban különleges, hogy ő a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója, hanem abban is, hogy ha ő megjelenik állatai között, zebrák, zsiráfok és tevék bökdösik és keresik nála a finom falatokat.

Timár Kriszta

A Magyar Nemzeti Cirkusz jövő hét vasárnapig szerepel Szegeden, a Tesco parkolóban pedig bárki testközelből láthatja több mint 50 idomított állatukat. Az elefántok kivételével meg is lehet érinteni mindegyiket, ha pedig valaki finom csemegével kedveskedik nekik, valószínűleg azonnal maga elé csábíthatja őket. Richter József elárulta, a zsiráfok a banánt szeretik a legjobban: olyan az nekik, mint a gyerekeknek a csoki. Ezzel is szelídítik őket, néhány jutalomfalatért cserébe sok mindenre hajlandók.

Ön tudja, hol háziállat a zsiráf? Mutatjuk!. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Aki a cirkusz elefántjaival szeretne kommunikálni, annak viszont nem árt, ha jól beszél németül, a nagy emlősök ugyanis csak ezen a nyelven értenek. Hogy a sok tonnát hogyan lehet egyetlen vezényszóval irányítani, azt csak idomárjuk tudja – viszont megnézheti bárki az előadásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!