Szeged és környéke

2019.03.21. 11:39

Önkénteseket képez az Ágota Alapítvány

Az Ágota Alapítvány minden évben három alkalommal szervez képzést azoknak az önkénteseknek, akik hosszabb-rövidebb ideje karitatív szolgálatot teljesítenek. Ezen a hétvégén a Csongor Téri Közösségi Házban közel száz önkéntes vesz részt az ország minden részéről a kétnapos képzésen.

Munkatársunktól

Az önkéntesek leginkább a már hagyományos nyári táborok során kerültek kapcsolatba az alapítvány által támogatott fiatalokkal. Továbbképzésük folyamatos, amelyet szakemberek – pedagógusok, szociális szakemberek – végeznek. Az Állami Gondozottak Országos Táborát idén már 23. éve rendezik meg. A gyerekek számára az a tíz nap maga a mennyország. 


– Érdekesség, hogy a segítők megközelítőleg 30 százaléka azok közül kerül ki, akik korábban álltak már valamilyen kapcsolatban az alapítvánnyal, vagyis maguk is állami gondoskodásban nőttek fel, vagy veszélyeztetett fiatalok voltak. Az ő mintájuk nagyon fontos és hiteles forrás a segített gyermekek számára – mondta Szili-Balogh Mária önkéntes koordinátor. Most is várják az önkéntes munka iránt érdeklődőket, többek között a [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!