Szeged és környéke

2010.03.21. 18:12

Operahétvége világsztárokkal

Szeged - Fesztiválhangulat teremtődött az első igazi tavaszi hétvégén a Szegedi Nemzeti Színházban: mindkét játszóhelyen világsztár szoprán állt be vendégénekesként a helyi produkcióba.

Munkatársunktól

Pénteken és vasárnap a nagyszínházban Rost Andrea énekelte – színpadon idehaza először – Mimi szerepét a Bohéméletben. Egyszerre bensőséges és drámai éneklésével, kivételes karakterformáló képességével elbűvölte a nézőket.

A közönség nagy ünneplésben részesítette a dívát, akit az előadás után a színpadra lépve Solymos László, Szeged kultúráért is felelős alpolgármestere, majd az előadás karmestere, Gyüdi Sándor, a színház főigazgatója is virágcsokorral köszöntött.

Miklósa Erika Adéle...Fotó: Hollósi Zsolt

Miklósa Erika Adéle...
Fotó: Hollósi Zsolt

Szombaton Miklósa Erika mutatkozott be Adéle-ként Rossini vígoperájában, az Ory grófjában a kisszínházban. A világhírű koloratúrszoprán virtuóz könnyedséggel énekelte a szerep nehéz hangfutamait, kifinomult eleganciával, perfekt színészi játékkal és abszurdba hajló humorral alakította a nagyvilági grófnét. Az ünneplés itt sem maradt el. Végül Pál Tamás, az előadás karmestere virágcsokorral köszönte meg a vendégszereplést. Mindkét énekesnő láthatóan inspirálta kollégáit is a színpadon.

...és Rost Andrea Mimi szerepében. Fotó: Veréb Simon

...és Rost Andrea Mimi szerepében.
Fotó: Veréb Simon

A telt ház és a siker pedig azt bizonyította: a szegedi közönség vevő a sztárokra; emelt helyárral is megtelik a színház, ha neves vendégszereplőt lehet hallani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!