Szeged és környéke

2009.03.18. 11:34

Ópusztaszeri diákoknak a polgárőrségről

Ópusztaszer - A polgárőrök feladataival, kötelességeivel ismerkednek meg az Ópusztaszeri Általános Iskola diákönkormányzatának tagjai. Március 19-én Mucsi Antal, az Ópusztaszeri Polgárőr Egyesület elnöke tart ugyanis előadást a helyi általános iskolában.

N. Rácz Judit

Mint megtudtuk, a két esztendeje működő egyesület munkáját egyre nagyobb érdeklődés és megbecsültség kíséri a faluban. Az önkéntesek pedig szeretnék folyamatosan bővíteni létszámukat, amelynek része lehet az ifjú utánpótlás szervezésének előkészítése. Ennek első lépése az "Egy iskola, egy polgárőr" mozgalom keretében megvalósuló ismertető eladás.

Az intézmény pedagógusai is szívesen fogadták a kezdeményezést és megszervezték a találkozót. Így a gyermekeknek módjuk lesz információkat szerezni a polgárőrök önként vállalt feladatairól, jogairól, kötelességeiről. Fontos, hogy a lakosság mind szélesebb körében ismert legyen a polgárőrség hatásköre, illetve az, hogy milyen problémák estén fordulhatnak hozzájuk segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!