Szeged és környéke

2014.07.15. 22:12

Orbán Gáspár, a profi

Egyszerre abszurd és szívszorító Orbán Gáspár levele, amelyet a 444.hu-nak írt. A miniszterelnök fia nyomatékosan kérte, ne írjon róla a hírportál, mert ő nem közszereplő.

Bakos András

Biztosan rosszulesett neki, hogy a fél magyar sajtó azon viccelődött, a világbajnokság döntőjén ott ült édesapja mellett, miközben más országok vezetői nem vittek családtagot a VIP-páholyba. A 444.hu elmagyarázta Orbán Gáspárnak, hogy mivel nyilvános rendezvényen közel egymilliárd ember látta őt, ennél „közszereplőbb" már nem is lehetne.

Tényleg igazságtalan helyzet, hogy a miniszterelnök fiának, lányainak automatikusan kijut az édesapára irányuló reflektorfényből, ellenszenvből. Gáspár ezt biztosan nehezen viseli. Erre lehetett következtetni abból, hogy amikor nemrég egy színes magazin bemutatta a családot, a közös fotón nem szerepelt. Mostani levele azért meglepő, mert ő nemcsak egyszerű magyar állampolgár, hanem labdarúgó is: 2011 júliusában profi szerződést kötött vele a Videoton, idén március 8-án pályára lépett az NB I-ben.

A magyar futballisták itthon ezer néző előtt játszanak, nem készítik föl őket arra, mit jelent, ha ötvenezer ember lesi és reagálja le minden labdaérintésüket. Összeomlanak a mentális teher alatt. Többek között ezzel magyarázta nemrég a magyar válogatott sikertelen szereplését a csatár Szalai Ádám. Igaza lehet. [namelink name="Orbán Gáspár"] a jelek szerint nem gondolt még bele abba, hogy amit a pályán művel profi játékosként, az nyilvános szereplés. Pedig közben az édesapja vezette kormány modern futballstadionokat épít, hogy még több ember láthassa élőben, közelről a magyar futballistákat.

Igaz, erről ő nem tehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!