Szeged és környéke

2015.04.12. 13:03

Orbánnal ebédel, Botkával vacsorázik az EP elnöke

Még nem járt Szegeden olyan magas rangú uniós politikus, mint aki hétfő délután érkezik a Tisza-parti városba. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke fokozottan védett személy. Ezért is lesz tilos már hétfő reggel 8 órától parkolni a városháza előtt.

Munkatársunktól

[namelink name="Martin Schulz"], az Európai Parlament elnöke hétfőn Budapesten előbb Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, majd az EP budapesti tájékoztatási irodájának munkatársaival tárgyal, majd találkozik [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnökkel. A Népszabadság úgy tudja, hogy Orbánnal munkaebéden vesz részt, de nem tartanak közös sajtótájékoztatót. Lapunk információi szerint a német szociáldemokrata politikus találkozik Tóbiás Józseffel, az MSZP és Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével is.

Fotó: delmagyar.hu

Fotó: delmagyar.hu
Délután Szegedre jön az Európai Parlament elnöke, aki a zsinagógában fejet hajt a holokauszt áldozatai előtt, majd a város és az egyetem meghatározó képviselőinek előadást tart a városházán az Európai Unió jövőjéről. Itt [namelink name="Botka László"] polgármester köszöntőbeszédet, [namelink name="Ujhelyi István"] EP-képviselő pedig zárszót mond.

15 órától nemcsak megállni, de behajtani is tilos a Széchenyi térre a Károlyi utca, a Kossuth Lajos sgt és a Kiss Ernő utca felől. A behajtási tilalmat  a zászlófelvonást követően (17.30 óra után) a Széchenyi tér Északi oldala és a Kiss Ernő utca közötti szakaszán és a Kiss Ernő utca Feketesas utca Széchenyi tér közötti szakaszán feloldják.

Az esemény után a magas rangú uniós politikus a város és az egyetem vezetőivel rövid sétát tesz Szeged belvárosában, megnézi például a Dugonics teret, amely uniós támogatásból újult meg. Az Európai Parlament elnökének szegedi programja este a városházán a tiszteletére adott díszvacsorával zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!