Szeged és környéke

2010.10.28. 11:19

Őrizetben a szamurájkarddal fenyegetőző román férfi

Szeged - Kávét vett, tankolt, majd fizetés nélkül távozott a dorozsmai úti benzinkútról egy három fős társaság. Előtte azonban még egy szamurájkarddal megfenyegették az ott dolgozó alkalmazottakat. A rendőrök az új körforgalomnál tartóztatták fel a menekülő autót.

Delmagyar.hu

Az éjszakai órákban egy Golf III-as érkezett meg a benzinkútra. Egy fiatal férfi kávét kért, majd igénybe vette a mellékhelyiséget is. Ezután jelezte a benzinkutasnak, hogy tankolni is szeretne. Kimentek a kúthoz, mire az alkalmazott kérdezte, hogy mennyi üzemanyagot kér. Azt válaszolta, hogy tíz euróért. Amikor a tankolással végeztek, a román férfi jelezte, hogy a pénzt bent hagyta a shop-ban. A benzinkutas mondta neki, hogy ez nem igaz, és kérte a pénzt. A férfi erre dühbe gurult, majd az autójához ment és elővett egy szamurájkardot, amivel fenyegetőzni kezdett. A kút alkalmazottjai beszaladtak a shopba és bezárták az ajtót, majd értesítették a rendőrséget. A helyszínre irányított rendőrök az új körforgalomnál tartóztatták fel a menekülő Golfot és abban ülő három román állampolgárt.

Előállították őket. Az ügyben a 25 éves karddal fenyegetőző férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás. A román férfit kihallgatását követően őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság. A rendőrség előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.A helyszíni szemle során az elkövetés eszköze is előkerült, azt egyébként út közben kidobták a járműből - tájékoztatta a delmagyar.hu-t [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!