Szeged és környéke

2019.07.29. 13:13

Örökös probléma Szegeden is a falfirka, amit szinte mindenhol másnak kellene takarítania

Ahogy más nagyvárosokban, Szegeden is örökös probléma a falfirka, vagy más néven graffiti. A belvárosban egyébként most valamivel jobb a helyzet, de például a Petőfi sugárúton Kecskés felé alig találni olyan házat, aminek a falára ne lenne fújva valami.

S.Z.

A graffitikkel egyébként a fő gond az lehet, hogy szinte mindenhol másnak kellene letakarítania azokat.

Mivel a rakparton is találtunk falfirkákat, megkérdeztük az IKV-t, hogy mi lesz azokkal. Azt kérték, hogy válaszukat változtatás nélkül közöljük.

Örökös probléma Szegeden is a falfirka, amit szinte mindenhol másnak kellene takarítania. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

„Városunk rakparti részének takarítási feladatait nem az IKV Zrt. látja el, így a cégünknél dolgozó kollégák idő-, illetőleg feladatbeosztásának a részét sem képezi ezeknek a felületeknek a tisztítása. Abban az esetben azonban, amennyiben valamelyik 100 százalékban önkormányzati tulajdonban álló lakóépület, illetőleg olyan társasház az érintett, melynek a közös képviseletével a lakóközösség az IKV Zrt-t bízta meg, úgy természetesen – az önkormányzati tulajdon esetén saját hatáskörben, míg társasház esetén a tulajdonosok megbízásából eljárva – a szükséges tisztítási munkálatok elvégzéséről, illetőleg a megfelelő jogi lépések megtételéről intézkedünk."


Később kiderült, hogy itt a vízügyi igazgatóságnak kellene takarítania. Akinek pedig a házát fújják össze, annak – már ha nem lesz meg a firkáló – saját magának kell újra festeni. A graffitizés rongálásnak számít, amiért általában pénzbírságot szabnak ki a bíróságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!