Szeged és környéke

2010.04.15. 23:05

Országos hittanverseny Szegeden

Idén harmadik alkalommal rendezik meg péntektől a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán az Országos középiskolai Katolikus Hittanversenyt és Hittanár Konferenciát; az ország minden részéről, középiskolákból és plébániákról is érkeznek versenyzők Szegedre.

Delmagyar.hu

A verseny egyéni és csapat szinten is zajlik. Az egyéni első fordulójában hatvankilencen küzdöttek. A tanulók megadott irodalom alapján felkészültek és azzal kapcsolatos tesztet töltöttek ki. Közülük a huszonkét legsikeresebbet hívták be a második fordulóra. Nekik egy több mint húszoldalas dolgozatot kellett készíteni a papság munkájával kapcsolatban. Közülük a tíz legjobbra értékelt vehet részt a szegedi fordulón - mondta el a rendezvényről az egyik szervező, Keszeli Sándor csütörtökön.

A csapatversenyekben négy fő küzd együtt. Ők is kaptak irodalmat, tesztet töltöttek, nekik azonban egy másfél perces reklámfilmet is készíteni kellett. Témája alapján készülhetett az ideális papról, az ideális keresztény fiatal alakjáról. A pénteki döntőre szintén a legsikeresebbek érkezhetnek. A megmérettetés eredményhirdetése szombaton délben lesz.

A versennyel párhuzamosan konferenciát tartanak a hittanároknak és a hittan oktatásról érdeklődőknek. A bárki számára nyitott konferencia pénteken délután kezdődik, és szombaton zárul. Az elsődleges információk szerint több mint száz szakember lesz, de az érdeklődők számát egyelőre nem tudni. A témáját tekintve elsősorban az első igehirdetés áll a középpontban. A több egyházmegyéből érkező előadók között lesz Udvardy György, a Magyar Katolikus Püspöki Kar katekézisért felelőse, valamint és Martin Michaliček, a Nyitrai Egyházmegye Kateketikai Irodájának vezetője is. A szakmai fórum előadásai az ismeretbővítést, a szekcióülések pedig a tapasztalat megosztás lehetőségét biztosítják a katekéták, hitoktatók számára.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!