Szeged és környéke

2019.08.07. 09:39

Országos turnéról érkezett meg Máté Bence egyedülálló kiállítása a Kárász utcára - fotók

Az egyedülálló szabadtéri kiállításon megvilágított paravánokon tekinthetünk be a világhírű fotós elmúlt 20 évébe. A paravánok országos turnéról érkeztek szerda reggel Szegedre, a Széchenyi térre.

Munkatársunktól

Országos turné


A tárlat a budapesti kiállítás után országos turnéra indult: Debrecen, Gödöllő, Eger, Keszthely után érkezett Szegedre, innen pedig Győrbe utazik, ahol szeptember 12-től október 6-ig, Miskolcon pedig október 10. és november 3. között lesz látható.

Tavaly nyáron érkezett az első tesztparaván a Klauzál térre, s különlegessége, hogy egyedi, ledes világítást kaptak a képek hátulról, azaz naplemente után érdemes megcsodálni a felvételeket, akkor láthatóak teljes pompájukban. A nagy sikerű tárlat országos turnéra indult, Budapesten Áder János azt mondta róla, Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a gyurgyalag tollai közé, beállhatunk a levélvágó hangyák szorgos menetébe vagy meghúzhatjuk a leopárd bajuszát.- mondta az államfő, hozzátéve, hogy az alkotó még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű fotós, "aki munkájában világokat köt össze".


Az óriási kamionok a Dugonics térre érkeztek, Máté Bence személyesen felügyelte a rakodást.

Országos turnéról érkezett meg egyedülálló Máté Bence kiállítása a Kárász utcára. Fotó: Török János - GALÉRIA

Az elmúlt húsz év képanyagából válogatott bemutató célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. Az alkonyat után belülről megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek. Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven, a másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!