Szeged és környéke

2008.12.07. 20:56

Orvosok kapták meg a gazdasági élet Oscarját

Szeged - A kiadónk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját hat kategóriában osztottuk ki idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. Egy vállalkozás a legszínvonalasabb üzleti weboldalért különdíjat kapott.

Fekete Klára

A díjazottakat hétről hétre A pénz beszél mellékletünkben mutatjuk be. Ezúttal Kasza Mária és Mohácsy Katalin, a Mora Intézet Életerő Gyógyközpont tulajdonosai számolnak be arról, milyen munka áll a társaság azon eredményei mögött, amelyeknek köszönhetően idén Az év kisvállalkozása kategóriában Presztízs díjat kaptak. Az év kisvállalkozása, a Mora 2000 Kft. 1994 óta foglalkozik komplementer medicinát kiszolgáló készülékek értékesítésével. Egy másik cég, az Életerő Kft. pedig – amelynek ugyancsak a két hölgy, Kasza Mária és Mohácsy Katalin a tulajdonosa – ugyanennyi ideje üzemeltet orvos-természetgyógyászati rendelőket. A két vállalkozás együtt működteti a szegedi, Kállay Albert utcai, valamint a budapesti, Arany János utcai Mora Intézet Életerő Gyógyközpontot, amelyek tevékenységét díjazta a zsűri az elismeréssel.

A tulajdonosok büszkék arra, hogy 14 éve kiváló szakorvosi csapattal és egészségügyi személyzettel segítik a betegek gyógyulását. Úgy érzik, fontos, hogy közvetítsenek a hagyományos orvoslás és a komplementer medicina között. Ehhez a több ezer éves kínai gyógymódot a 21. század legmodernebb biofizikai gyógyító módszerével ötvözik. Az itthoni siker titka, hogy mindannyian a preventív orvoslás hívei, vagyis a szervezetben zajló kóros folyamatokat igyekeznek kimutatni még abban a stádiumban, amikor azok csak energetikai szinten vannak jelen. A megelőző orvoslás alapja az egészséges életmód kialakítása, amelyhez a Mora-terápia segítségével személyre szabott tanácsot kapnak a hozzájuk fordulók.

Kasza Mária a díjjal. Fotó: Frank Yvette

Kasza Mária a díjjal.
Fotó: Frank Yvette

A Mora-vizsgálat során egyszerűen használható, ugyanakkor nagyon részletes és megbízható tesztek segítségével informálódhatnak a szervezet aktuális energetikai állapotáról, azonosítani tudják a problémás területeket és a terhelő tényezőket. Lehetőséget kínál a módszer az allergiát, összeférhetetlenséget okozó anyagok beazonosítására is. Mód van egyénre szabott étrend mellett a paciens számára legideálisabb tisztítószer, kozmetikum, étrend-kiegészítő, vitamin kiválasztására is. A krónikus betegek fájdalmának tüneti csillapítása is igen eredményes. A 2008-as Presztízs díjas vállalkozás – amely közel 10 embernek ad munkát – 2005-höz képest 60 százalékkal növelte árbevételét. De hogyan tovább? „Vállalkozásunk szakorvosi csapatával az egészség megőrzésén fáradozik, valamint azon, hogy a krónikus betegek – a hagyományos orvoslás kiegészítéseként – minél kevesebb mellékhatással, minél jobb minőségű életet élhessenek" – mondták a tulajdonosok.

Az ünnepeltek

Az év kisvállalkozása kategóriában a Mora 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert, Az év középvállalkozása a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., Az év vállalkozása a Total Szerviz és Javító Kft. lett. A környezetvédelmi díjat a Roncs Autó és Alkatrész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az innovációs díjat a QualiCont Kft., Az év üzletembere díjat id. Török Tibor, a Texpack International Kft. igazgatója kapta. A legszínvonalasabb üzleti weboldalért pedig a Reál Érték Ingatlanközvetítő és Forgalmazó Kft.-nek járt a különdíj.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!