Szeged és környéke

2019.07.07. 18:22

Összekötözve táncol az ellenzék Botkával

Szeged - Botka László továbbra sem közölte, hogy ősszel polgármester-jelöltként indul a választáson.

Munkatársunktól

Pénteken megírtuk: a fél baloldal kihátrált [namelink name="Botka László"] mögül, az ellenzéki pártok összefogását bejelentő sajtótájékoztatón nem jelent meg a Demokratikus Koalíció (DK), ezzel jelezve, hogy nem kívánnak részt venni a magát demokratikusnak nevező összefogásban.


[namelink name="Szabó Sándor"] (MSZP) országgyűlési képviselő azt mondta, volt egy megállapodásuk a Demokratikus Koalícióval az európai parlamenti-választásokat követően, de azt felrúgták, valószínű, hogy a Fideszt támogatják.


Ehhez képest szombaton közleményt kapott szerkesztőségünk, miszerint a DK is beáll a sorba, valamilyen formában bekényszerültek az összefogásba. Teljes káosz uralkodik az ellenzéknél, nem tudni, Botka milyen mértékben számíthat a párt támogatására, hiszen már az önmagában markáns jelzés volt, hogy nem jelentek meg a pénteki eseményen, ahogyan maga a polgármester sem, akinek választáson való indulását szeretnék támogatni a szervezetek.


Botka egyébként továbbra sem közölte, hogy ősszel polgármester-jelöltként indul a választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!