Szeged és környéke

2019.09.06. 20:10

Összeturmixolták és kénsavval roncsolták össze - megmutatjuk, mit csinálnak a laborban a halászlével!

Belegondoltak már abba, mennyi zsír van egy halászlében, vagy mekkora a fehérjetartalma? Mi kiderítettük: elvittünk egy adaggal egy akkreditált laboratóriumba, ahol megvizsgálták annak tartalmát.

Munkatársunktól

Pénteken kezdődött a 23. Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, ha máskor nem, ilyenkor biztos fogyasztunk halat. Tudják mit eszünk a halfesztiválon? Mennyi zsírt, fehérjét tartalmaz, mondjuk egy nagy adag halászlé? Mi belestünk a kulisszák mögé és egy akkreditált laboratóriumban bevizsgáltattunk egy-egy adag szegedi ponty halászlé és harcsa haltepertő energia tartalmát. Az említett ételeket megrendeltük egy halászcsárdában, majd elvittük a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály Közegészségügyi Laboratóriumába.


Homogenizált mintából végül – szárazanyag-, hamu-, zsír-, fehérje- és sótartalmat vizsgáltak,de azt is megtudtuk, van-e cukor a halételekben. Az eredményeket beszámolónkkal megtalálja a szombati Délmagyarországban! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!