Szeged és környéke

2015.06.15. 18:05

Oszlopától búcsúzott Szeged

"Trogmayer Ottó személyében most kidőlt egy oszlop, nagyon sokan kellünk hozzá, hogy megtartó erejét pótoljuk." Képgalériával.

Dombai Tünde

- A város, csakúgy mint az ország, nem lehet elég hálás az életműért, a sugárzó személyiségért, az istenáldotta tehetségért, amely Trogmayer Ottót nemcsak a közösség részévé, de formálójává tette. Mert ami a várost várossá teszi, az a szellem, és hogy a falai megálljanak, kellenek a hozzá hasonló oszlopok. Személyében most kidőlt egy oszlop, nagyon sokan kellünk hozzá, hogy megtartó erejét pótoljuk – mondta a 81 éves korában elhunyt díszpolgárról a múzeumi ravatalánál hétfőn [namelink name="Botka László"] polgármester.

Elbúcsúztatták Trogmayer Ottót. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA


[namelink name="Fogas Ottó"] városi múzeumigazgató a munkatársak nevében méltatta elődjét. [namelink name="Fodor István"] régész, tanszékvezető egyetemi tanár a Széchenyi-díjas kutatóra, a közvetlen emberre emlékezett. [namelink name="Nagy László"], az ópusztaszeri emlékpark korábbi igazgatója az intézmény megálmodójától búcsúzott. Hamvait a Belvárosi temető díszparcellájában helyezték örök nyugalomra családi körben.

Elbúcsúztatták Trogmayer Ottót. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!