Szeged és környéke

2014.06.30. 14:54

Őszödi beszéd: Szabó Bálint pert vesztett

Szeged - Elmarasztalta Szabó Bálintot hétfőn a a Szegedi Törvényszék: a férfi kijelentésével megsértette a felperes Szili Katalin személyiségi jogait. 1,5 millió forinttal és annak késedelmi kamatával tartozik károkozásért.

Segesvári Csaba

[namelink name="Lakatos Péter"] bíró az ítélet indoklásában kifejtette, [namelink name="Szabó Bálint"] nyilatkozataiban egyértelműen tényállításról van szó, amelynek az a lényege, hogy [namelink name="Szili Katalin"] részt vett az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatalában, ő volt az egyik kiszivárogtató.

– Az alperes az előadott történetének a valóságát nem tudta bizonyítani – mondta ki hétfőn a Szegedi Törvényszék. Nem mondott igazat, hazudott – „fordította le" ezt újságírói kérdésre Szili Katalin jogi képviselője, [namelink name="Petrik Péter"].

A politikusi pályáját fideszes támogatással kezdő, majd szocialista, később DK-s színekben is feltűnt, jelenleg párton kívüli Szabó Bálint 2013 tavaszán jelentette be, tudja, kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet. A Heti Válaszban megjelent interjújában keresztneveket közölt, lapunknak nyilatkozva korábban megismételte, 2006 nyarán jelen volt, amikor „Katalin, Imre és Ferenc" a 2009-ben Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduardo lakásán közösen meghallgatták a [namelink name="Gyurcsány Ferenc"] miniszterelnök őszödi beszédéről készült hangfelvételt.

Bárándy Péter és Szabó Bálint a tárgyaláson. A szerző felvételei

Bárándy Péter és Szabó Bálint a tárgyaláson.
A szerző felvételei

Szili Katalin személyiségi jogi pert indított. Hétfőn a volt honvédelmi minisztert, Szekeres Imrét is meghallgatta a bíróság. – A Szabó Bálint által kitalált történet minden alapot nélkülöz. Nem ismertem Rózsa-Florest, nem találkoztam vele – mondta [namelink name="Szekeres Imre"].

A korábban szintén tanúként meghallgatott [namelink name="Baja Ferenc"], illetve Szili Katalin ugyancsak határozottan cáfolták Szabó Bálint „történetét", akit a bíróság többször is felszólított, hogy mutassa be azokat a bizonyítékokat, amelyek állítása szerint alátámasztják szavait, ennek azonban nem tett eleget – tudatta Lakatos Péter bíró.

Titkos hangfelvétel
A bíróság épülete előtt Szabó Bálint a sajtómunkásoknak elmondta, fellebbez, és hamis tanúzás miatt büntetőfeljelentést tesz. Csatolni fogja azokat a bizonyítékokat, amelyekről már korábban beszélt: hangfelvétel készült arról, hogy Katalin, Imre és Ferenc Rózsa-Flores Eduardo lakásán közösen meghallgatja az őszödi beszédet. Arról, hogy a személyiségi jogi ügyben is perdöntő felvételt eddig miért nem hozta nyilvánosságra, Szabó azt mondta, bűncselekményt követhet el, ha a titkosszolgálati jelentéseket bemutatja.

A sajtó kereszttüzében a pervesztes

A sajtó kereszttüzében a pervesztes
Korábban írtuk:

Az alperes az előadott történetének a valóságát nem tudta bizonyítani, az alperes megsértette a felperes személyiségi jogait. Valótlan tényállítás került napvilágra – mondta ki elsőfokú ítéletében [namelink name="Lakatos Péter"] bíró hétfőn a Szegedi Törvényszéken.

A politikusi pályáját a fideszes támogatásával kezdő, majd MSZP-s, később DK-s, jelenleg párton kívüli [namelink name="Szabó Bálint"] 2013 tavaszán jelentette be, tudja kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet. A Heti Válaszban megjelent interjúja miatt [namelink name="Szili Katalin"] személyiségi jogi pert indított a férfi ellen. A volt honvédelmi minisztert, Szekeres Imrét is meghallgatta a bíróság.

További részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!